Πάτρα: Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ και οι πάγκοι της λαϊκής

28.01.2022 / 11:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
super-market-ink

Οι ανατιμήσεις σε συνδυασμό με την πρόσφατη κακοκαιρία ήδη άρχισε να μεταφράζεται σε σημαντικές ελλείψεις προϊόντων τόσο στις λαϊκές αγορές όσο και στα σούπερμάρκετ.

Μιλώντας στον Μax Fm και την εκπομπή εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Γεωργόπουλο, ο Πρόεδρος Παραγωγών Αχαΐας Αλέκος Θανόπουλος τόνισε πως ήδη παρατηρούνται οι πρώτες ελλείψεις προϊόντων στις λαϊκές αλλά και ανατιμήσεις ενώ το πραγματικό πρόβλημα θα φανεί το επόμενο διάστημα καθώς αναμένεται οι ελλείψεις να γιγαντωθούν καθώς και οι ανατιμήσεις στα προϊόντα.

Παρόμοια κατάσταση περιέγραψε και ο Πρόεδρος της ΟΕΣΠ κ. Γιώργος Βαγενάς μιλώντας επίσης στον Max Fm και στον Γιάννη Γεωργόπουλο, καθώς ήδη στα ράφια των σουπερμάρκετ παρατηρούνται οι πρώτες ελλείψεις προϊόντων ενώ το ράλι των ανατιμήσεων έχει ξεκινήσει και δεν λέει να κοπάσει

Παράλληλα ο κ. Βαγενάς επισήμανε πως δεν αποκλείεται αυτές οι ελλείψεις προϊόντων να είναι εν μέρει τεχνητές, ώστε τα νέα προϊόντα που θα έρθουν από τις νέες παραγγελίες, στα ράφια να τοποθετηθούν με ακριβότερη τιμή από πριν.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την χειμερινή εκπτωτική περίοδο που είναι σε εξέλιξη ο κ. Βαγενάς δήλωσε πως καταγράφεται 50% μείωση της κίνησης στα καταστήματα σε σχέση με το 2021 καθώς οι πολίτες και δεν διαθέτουν χρήματα αλλά και κίνητρο για να πάνε να ψωνίσουν, με αποτέλεσμα πολλά τοπικά καταστήματα να κινδυνεύουν με «λουκέτο»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα