Πάτρα – Αχαΐα: Με πάνω από 750 κρούσματα κορωνοϊού θα κλείσει ο Νοέμβρης – Ο χειρότερος μήνας της πανδημίας

29.11.2020 / 10:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Με πάνω από 750 κρούσματα αναμένεται να τελειώσει ο Νοέμβρης για την Αχαΐα.

Τις τελευταίες δύο ημέρες παραμονές της εορτής του Πολιούχου του Αγίου Ανδρέα, εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τις καταγραφές του ΕΟΔΥ 22 και 27 κρούσματα, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό για τον μήνα που τελειώνει στα 723 κρούσματα.

Ζητούμενο, σύμφωνα με τα όσα έχουν πει, στις δηλώσεις τους οι κυβερνώντες, αλλά και οι υγειονομικές αρχές να μην υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων μετά την εορτή του Πολιούχου.

Κάτι τέτοιο θα σήμανε την χειρότερη εξέλιξη για να μπει ο Δεκέμβριος, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Νοέμβρη που ήταν και για την Αχαϊα ο χειρότερος μήνας από τότε που ξεκίνησε η πανδημία καταγράφοντας τα περισσότερα κρούσματα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην κυβέρνηση η περιοχή έχε ένα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο και όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες έχουν να κάνουν με τον φόβο να μην μετατραπεί η Αχαία σε Θεσσαλονίκη.

Πάντως, για την ώρα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τα δεδομένα, τουλάχιστον σε σύγκριση με τις περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Ωστόσο, υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ και στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ενώ τα πάντα μπορούν να ανατραπούν, αν δεν υπάρξει η ανάλογη προσοχή.  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα