Πάτρα – Αχαΐα: Επιστροφή στα σχολεία με… “κορωνό- χτυποκάρδια” στα θρανία για τους καθηγητές

07.04.2021 / 20:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
φο 8

Η είδηση του ανοίγματος των λυκείων και στην βαθιά «κόκκινη» Αχαΐα, με την επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση, συνοδεύτηκε από μία εξίσου βαθιά ανησυχία για τους καθηγητές.

Όπως ξεκαθαρίζει ο γενικός γραμματέας της Α΄ΕΛΜΕ  Αχαΐας Φώτης Βασιλακόπουλος οι καθηγητές θέλουν να επιστρέψουν  στα σχολεία και στο μάθημα στις σχολικές αίθουσες, αρκεί να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από το υπουργείο και την κυβέρνηση.

Κάτι που δεν έχει γίνει. «Έχουμε προτείνει δύο εναλλακτικές λύσεις στο υπουργείο για την ασφαλή επιστροφή στα σχολεία.

Τα μικρότερα τμήματα με τη κατανομή των μαθητών σε περισσότερες σχολικές αίθουσες, κάτι που τη χρονική αυτή περίοδο είναι δύσκολο να γίνει αφού δεν έχει υπάρξει καμία προετοιμασία προς αυτή την κατεύθυνση ή την εκ περιτροπής διδασκαλεία, ένα μέτρο που είναι εφικτό να υλοποιηθεί» επισημαίνει ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο dete.gr.

Σε ότι αφορά τα self test που η κυβέρνηση θέλει να αναδείξει ως το νέο μέτρο προστασίας και την εγγύηση για την ασφαλή επιστροφή στα σχολεία, η θέση των καθηγητών είναι κάπως διαφορετική.

«Τα self test είναι ένα θετικό μέτρο, αρκεί την ευθύνη για τη διεξαγωγή τους να την έχει η πολιτεία και όχι οι καθηγητές. Δεν μπορεί σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να πετάει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης σε μας, πόσο μάλλον  όταν δεν γνωρίζουμε την διαδικασία και δεν έχουμε τον χρόνο για να εξοικειωθούμε μαζί της».

Με ρυθμούς “χελώνας” τα εμβόλια

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εμβολιαστική διαδικασία στους καθηγητές την ίδια στιγμή που ανοίγουν τα σχολεία  περπατάει με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς. Για την ακρίβεια «μπουσουλάει».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Παρασκευή που ξεκίνησαν τα εμβόλια στους εκπαιδευτικούς ως την Τρίτη, είχαν γίνει μόλις 35 σε εκπαιδευτικούς τόσο της πρωτοβάθμιας,  όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλα αυτά σε μία περίοδο όπου το κύμα του ιού παραμένει σε έξαρση, σε μία περιοχή όπου κυριαρχεί η μεταδοτική βρετανική μετάλλαξη και για ένα επαγγελματικό κλάδο όπου ο μέσος όρος ηλικίας του στην Πάτρα είναι τα 57 έτη, είναι λογικό να έχουν ανησυχήσει τους εκπαιδευτικούς.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι επιζητούμε την επιστροφή στα σχολεία και στην δια ζώσης εκπαίδευσης. Με όρους όμως ασφάλειας και όχι κινδύνου» καταλήγει ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα