Πάτρα-Αίγιο: 1279 δειγματοληπτικοί έλεγχοι εχθές – Μόλις 25 τα θετικά κρούσματα – Συμβολική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

08.04.2021 / 13:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
rapid_test

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας χθες 7 Απριλίου η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ανέλαβε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ οργάνωσαν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πέντε κεντρικά σημεία στον νομό Αχαΐας, ως συμβολική δράση για την προάσπιση της υγείας του πληθυσμού.
Πιο αναλυτικά, στην Πάτρα διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε τέσσερα σημεία της πόλης και σε ένα σημείο στο Αίγιο. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς η συμμετοχή των συμπολιτών μας ήταν σημαντική. Για την ακρίβεια προσήλθαν 1279 άτομα και εξ αυτών βρέθηκαν 25 θετικά κρούσματα.
Το μέγεθος της συμμετοχής δείχνει την ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού για την αποφυγή της διασποράς της νόσου και ταυτόχρονα την ανάγκη συνεχών ελέγχων για την αναχαίτιση της πανδημίας.
Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε κεντρικά σημεία και σε γειτονιές της Πάτρας, όπως επίσης και σε ευάλωτες ομάδες π.χ. σχολεία Ειδικής Αγωγής κτλ.
Να αναφερθεί, επίσης και η μέριμνα που έχει ληφθεί για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους προς τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους των καταστημάτων, με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εκ μέρους των δύο προαναφερόμενων φορέων και της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Οι συγκεκριμένες ομάδες πολιτών θα μπορούν να εξετάζονται από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο Επιμελητήριο Αχαΐας, καθημερινά από τις 8:30 μέχρι τις 10:30 π.μ., με την επίδειξη συγκεκριμένων εγγράφων που προσδιορίζουν την επαγγελματική τους ιδιότητα.
Κύριο μέλημα της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ είναι η μείωση της νοσηρότητας του πληθυσμού και η αποφυγή των εισαγωγών στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα