Πατέρας Μ. Φιλόπουλου για τη δολοφονία του 29χρονου: «Το άκουσα και με πήραν τα κλάματα…»

08.08.2023 / 21:26
ka 29

Εγώ το άκουσα σήμερα το πρωί και με πήραν τα κλάματα. Δηλαδή είναι απίστευτη η ομοιότητα. Δεν το πίστευα. Μέχρι που η κόρη μου λιποθύμησε. Κι ο δικός μας ο Μιχάλης έτσι. Τι να πω, δεν ξέρω. Δεν πρόκειται να αλλάξει. Από το 2007 φωνάζω ότι τα πράγματα θα ξαναγίνουν και θα ξαναγίνουν. Με το άλλο το παλικαράκι, τον Θεσσαλονικιό, τον Άλκη, τα ίδια και τα ίδια. Στο ίδιο έργο θεατής είμαι εδώ και 20 χρόνια και τίποτα άλλο», δήλωσε ο πατέρας του δολοφονημένου το 2007 Μιχάλη Φιλόπουλου στην ΕΡΤ.

Και πρόθεσε: «Το 2007 φώναζα: αυτούς και να τους βάλετε μέσα, σε πέντε χρόνια, στα 10, το αργότερο στα 12 θα είναι έξω. Αστυνομία έχουμε, νόμους έχουμε, δεν τηρούνται. Φεύγουν από το Καραΐσκάκη -στη δική μου την περίπτωση σας λέω- ανεβαίνουν όλη τη Συγγρού επάνω, πάνε και σκοτώνονται στην Παιανία. Ναι, φεύγουν οι άλλοι τέσσερις χώρες μακριά από εμάς. Και μη μου πείτε ότι δεν το ξέρανε γιατί δεν θα το πιστέψω, όπως ξέρανε και τότε με το Καραϊσκάκη, ακριβώς το ίδιο έγινε. Η διαφορά ήταν η χιλιομετρική απόσταση: το ένα ήταν 2000 χιλιόμετρα και το άλλο τρία χιλιόμετρα. Αυτή είναι η διαφορά. Αν συγκρίνετε, θα δείτε ομοιότητες. Είναι ίδιες [οι περιπτώσεις]. Απλά οι άλλοι ήταν Έλληνες και αυτοί είναι ξένοι. Ακόμα χειρότερα.».

«Τι φταίει το παιδάκι; Και να ‘τανε και φίλαθλος της ΑΕΚ και να φόραγε και τη φανέλα της, έχεις το διαίωμα να του αφαιρέσεις τη ζωή;», διερωτήθηκε.

«Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Αν ήμουνα αισιόδοξος θα ήμουνα ο πρώτος, αλλά δεν είμαι γιατί δεν προσπαθούν να σταματήσουν αυτή τη γάγγραινα, ενώ μπορούνε. Εγώ μίλησα με τον προηγούμενο υφυπουργό, τον κύριο Αυγενάκη και μου υποσχέθηκε να ότι θα το σταματήσει. Όσο το σταμάτησε αυτός, άλλο τόσο το σταμάτησε και ο καινούριος και ο προηγούμενος και πάει λέγοντας. Δηλαδή είναι ήδη κοροϊδία αυτό το πράγμα. Δηλαδή φεύγουν τώρα 120 άτομα, κομβόι ολόκληρο κατεβαίνει, περνάει από τα αλβανικά σύνορα και δεν το σταματάει κανένας. Και θα την πληρώσει κανένας μικρός. Γιατί μεγάλος αποκλείεται να την πληρώσει».

«Έχω κάνει τόσους αγώνες. Έχω προσπαθήσει, έχω πάρει παιδιά από τους χούλιγκανς, έχουν γίνει κύριοι, έχουν παντρευτεί κλπ, αλλά το κάνω μόνος μου. Δεν με βοήθησε και δεν θέλω να με βοηθήσει κανένας. Γιατί θα βγουν μετά να με πάρουν αγκαλιά και θα βγάλουμε φωτογραφία. Δε θέλω. Αφανής ήρωας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα