Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου

11.11.2020 / 13:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pastitsio-elenis

To αγαπημένο παστίτσιο εδώ φτιάχνεται με κιμά κοτόπουλου δημιουργώντας μια εναλλακτική πρόταση. Η μπεσαμέλ σε αυτή τη συνταγή είναι πολύ αφράτη.

Υλικά
1 πακέτο πένες βρασμένες αλ ντέντε
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
700γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 καρότο ξυσμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι μαϊντανό , ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την επικάλυψη
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αβγά
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Διαδικασία
Ζεσταίνετε πολύ καλά μια κατσαρόλα και μετά ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το καρότο για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.

Ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και ανάλογο αλατοπίπερο. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος προσθέτετε το μαϊντανό και το βασιλικό και αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ έχετε βράσει τις πένες σε αλατισμένο νερό και τις έχετε στραγγίξει. Τις ρίχνετε σε λαδωμένο ταψί και τις ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και το χτυπημένο αβγό. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύετε ξανά. Από πάνω απλώνετε το μαγειρεμένο κιμά του κοτόπουλου και τον ανακατεύετε ελαφρά με τις πένες.

Για την επικάλυψη: Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί και το ελαιόλαδο. Περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα του γιαουρτιού, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα