Ιδανικές οι σούπες για τους χειμερινούς μήνες και τελευταία… τρεντάρει πολύ η pastina, μια πηχτή, κρεμώδης σούπα που φτιάχνεται από ζυμαρικά αστράκι τα οποία βράζονται μέχρι να αποκτήσουν υφή που θυμίζει χυλό.
Στην Ιταλία σερβίρουν τη συγκεκριμένη σούπα με μπόλικη παρμεζάνα.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί αστράκι
μισό φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλο (ψημένο) + δύο φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίξε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και άφησέ τα να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Συνέχισε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και να μείνει μια μικρή ποσότητα υγρού. Πρόσθεσε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι ζωμό σταδιακά εάν χρειάζεται.
Σβήσε τη φωτιά. Ρίξε την παρμεζάνα, το κοτόπουλο, 1 μεγάλο αυγό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Ανακάτεψε γρήγορα για να ενσωματωθεί το αυγό στα ζεστά ζυμαρικά και να λιώσει το τυρί. Σέρβιρε με περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.