Πάστα σκόρδου: Πώς να την φτιάξετε

01.05.2023 / 15:34
DSC_92611-1

Ο Νικόλας Σακελλαρίου δίνει τη δική του εκδοχή

Υλικά

6 ολόκληρα κεφάλια Σκόρδο

2 κουτ. σούπας Ξύδι

½ φλιτζ. Ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Κόβετε ελάχιστα από την κορυφή της κεφαλής του σκόρδου και τυλίγετε τα σκόρδα μέσα σε αλουμινόχαρτο.

Στη συνέχεια ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 με 60 λεπτά.

Κατόπιν, πιέζετε τα σκόρδα σε ένα μπόλ ώστε να βγει η λιωμένη ψίχα τους και προσθέτετε, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύετε πολύ καλά και αποθηκεύετε σε αποστειρωμένο βαζάκι. Αποθηκεύετε στο ψυγείο για 3 μήνες περίπου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα