ΠΑΣΟΚ: Ποιοι απαρτίζουν τις νέες επιτροπές στην Αχαΐα

14.05.2022 / 13:00
ÅÓÙÊÏÌÌÁÔÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ - ÊÉÍÁË

Δεν αποκλείεται η ψηφοφορία στη Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας για την εκλογή του νέου γραμματέα να διεξαχθεί μετά το συνέδριο του κόμματος

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΓΚΟΛΗ

[email protected]

Αισιοδοξία επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές και τη συμμετοχή της βάσης του κόμματος, λίγο πριν το συνέδριο, με φόντο τις εθνικές κάλπες. Σύμφωνα με επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη «η ευρεία συμμετοχή στις δύο εσωκομματικές διαδικασίες, τον Δεκέμβριο και πέντε μήνες αργότερο τον Μάιο, αποδεικνύει ότι η δυναμική του κόμματος δεν αυξάνεται μόνο στις δημοσκοπήσεις, αλλά αντιστοιχίζεται και με την κινητικότητα στη βάση». Επιπροσθέτως, επιχειρούν «η σταθερή αυτή ανάκαμψη να μεταφραστεί σε οργανωτική ενδύναμωση και μετέπειτα εκλογική», που είναι βέβαια και ο μεγάλος στόχος.

Ορόσημο αποτελεί το προσεχές συνέδριο, από τις 20 έως τις 22 του μήνα, στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα επικαιροποιηθεί η ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα, μετά τον διάλογο με την κοινωνία και τη βάση του κόμματος, που θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα, μπαίνοντας έτσι στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση. Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης να δηλώνει πως κάλπες θα στηθούν σε 12 μήνες, στη Χαριλάου Τρικούπη όμως έχουν πάντοτε στο τραπέζι του σχεδιασμού τους τον εκλογικό αιφνιδιασμό και έτσι προετοιμάζονται σε όλα τα επίπεδα. Μετά το συνέδριο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στελέχωσης των ψηφοδελτίων, ενώ θα ξεκινήσουν εντατικές συζητήσεις και για την αυτοδιοίκηση.

Η «μάχη» των «2»

Περνώντας στην Αχαΐα, Νίκος Μοίραλης και Θανάσης Γιανναδάκης διεκδικούν την τοπική ηγεσία του κόμματος, τη θέση του γραμματέα δηλαδή της νέας 15μελούς νομαρχιακής επιτροπής. Ο πρώτος, πρώην γραμματέας της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, σε δύσκολα μάλιστα χρόνια, έκοψε πρώτος το νήμα στην κούρσα των υποψηφίων της Νομαρχιακής, ενώ στην εκλογή προέδρου είχε στηρίξει τον κ. Ανδρουλάκη. Ο δεύτερος, ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στηρίζονται ξεχωριστά από 7 μέλη του νέου οργάνου, με την ψήφο της κ. Παναγοπούλου να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού ίσως εκείνη κρίνει το αποτέλεσμα για τη θέση του γραμματέα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Σταυρούλα Παναγοπούλου-Νικολάου στηρίχθηκε -την ημέρα της ψηφοφορίας- κυρίως από την πλευρά Μοίραλη. Επίσης, συνεργάτες και των «2» εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη νίκη, «σε ένα πλαίσιο ενότητας και συνεννόησης για την επόμενη ημέρα». Με το Νίκο Μοίραλη τάσσονται οι: Γερασημάκης Παναγόπουλος, Αντώνης Κόλλιας, Γεράσιμος Φεσσιάν, Ασημίνα Ταγκαλάκη, Ιωάννα Καράπαπα και Αρίστος Καραμάνος. Με τον Θανάση Γιανναδάκη οι: Ηλίας Ζάκας, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Κώστας Πετρόπουλος, Γιώργος Παρασκευόπουλος, Γεωργία Μητρογιάννη και Ευφροσύνη Βόγλη.

Το… φερ πλέι

Όπως και να’ χει, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θέλει ούτε να ακούει για προστριβές και εντάσεις, την ώρα που το κόμμα δυναμώνει. Επιχειρεί να λυθούν ήπια οι όποιες διαφορές και ίσως αυτό γίνει μετά το συνέδριο. Πάντως, σε παλιότερες περιόδους τα τοπικά όργανα εξέλεγαν με πιο συναινετικό τρόπο τις ηγεσίες τους, οι οποίες ήταν συνυφασμένες με τα πρόσωπα της κεντρικής σκηνής και τον αρχηγό του κόμματος, τηρώντας έτσι το πολιτικό «φερ πλέι». Η νέα Επιτροπή θα συγκληθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες, ίσως και μετά τις 22 Μαΐου, μετά από πρόσκληση του κ. Μοίραλη, ως πρώτου σε ψήφους συμβούλου.

«Με ενότητα και δουλειά»

«Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αποτελεί ξανά την ελπίδα για μια μεγάλη σύγχρονη προοδευτική παράταξη που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και θα εξυπηρετεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντρόφους που με τη συμμετοχή τους νομιμοποίησαν αυτήν την νέα πνοή αλλαγής, που έχει αρχίσει και φυσά σε ολόκληρη  τη χώρα μας, και που θα αποτυπωθεί στις εθνικές εκλογές και τις αυτοδιοικητικές μάχες που θα δώσουμε όλοι μαζί.

Με ενότητα και πολλή δουλειά θα πετύχουμε να φτάσουμε σε κάθε γωνιά του Νομού μας και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας καθημερινά.

Στόχος προσωπικός να διαφυλάξω την ενότητα του χώρου μας, να παλέψω για την ανανέωση της Παράταξής μας και να επιδείξω την προοπτική για μια μεγάλη προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας μας. Είναι μεγάλη προσωπική ευθύνη, η τιμή που μου έκαναν οι πολλές εκατοντάδες σύντροφοι να με αναδείξουν στην 1η εκλόγιμη θέση του νέου οργάνου. Υπόσχομαι, ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δικαιώσω τις προσδοκίες τους».

Θανάσης Γιανναδάκης

«Κοντά τους σε μόνιμη βάση»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες που με την αθρόα συμμετοχή τους έδωσαν μια νέα πνοή στο Κίνημά μας. Το μήνυμα τους για άλλη μια φορά ηχηρό και δεσμευτικό για ενότητα και προοπτική.

Ένα μεγάλο συγγνώμη για όλους και όλες που από λάθος επιλογές της Αθήνας, στη χωροθέτηση των εκλογικών τμημάτων είτε ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα, είτε δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στις εκλογές. Ιδίως, για τις περιοχές της Τριταίας, της Ακράτας, της Κλειτορίας και της Μόβρης μια ακόμη μεγαλύτερη συγγνώμη και μια υπόσχεση ότι η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή θα είναι κοντά τους σε μόνιμη βάση.

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες που εξελέγησαν στα όργανα του Κινήματος. Αναλαμβάνουμε μεγάλη ευθύνη και πρέπει να σταθούμε άξιοι της εμπιστοσύνης του κόσμου της Δημοκρατικής Παράταξης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο γραμματέα της οργάνωσης, Γιώργο Αθανασόπουλο, για την άοκνη προσπάθειά του να οργανώσει τις εκλογές σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες που πίστεψαν ότι η αξία της πολιτικής ξεπερνά τεχνητούς ή ανθρωποκεντρικούς διαχωρισμούς αλλά προβάλει τις προκλήσεις και τα διακυβεύματα του μέλλοντος».

Δημήτρης Μάντζος

«Μπορεί να εμπνεύσει ξανά»

 Για τις εσωκομματικές διαδικασίες τοποθετήθηκε στον Max fm Πάτρας 93,4, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος: «Ήταν μια πολύ μεγάλη ημέρα για το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Παράταξη. Ήταν ένα ευρύ κάλεσμα προς κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη που θέλει να δει αυτή την μεγάλη παράταξη να αναγεννάται και η συμμετοχή υπερέβη τις προσδοκίες μας.  Ήταν πάνω από 170.000 οι πολίτες που συνέρρευσαν σε εκλογικά κέντρα σε όλη την χώρα. Η κυβερνώσα ΝΔ σε αντίστοιχη διαδικασία συγκέντρωσε 130.000-135.000, ο δε ΣΥΡΙΖΑ 40.000», δήλωσε ο κ. Μάντζος.

«Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην προμετωπίδα είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο καλωσορίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων μας. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλό όνομα, είναι το μοναδικό κόμμα στην ελληνική ιστορία που κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με τον λαό, με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια. Ένα κόμμα που σημάδεψε την εποχή της μεταπολίτευσης και που προφανώς με ιστορικές παρακαταθήκες, αρχές και αξίες προχωρά με μεγάλο δυναμισμό και αισιοδοξία για το μέλλον με ανανεωμένη δυναμική. Με νέους ανθρώπους και με την σοφία των παλαιοτέρων δημιουργείται ένα μείγμα το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί να εμπνεύσει ξανά και να βαθύνει την σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΑΥΡΟΙ

Νίκος Μοίραλης                                   1709

Σταυρούλα Παναγοπούλου-Νικολάου 1589

Γερασημάκης Παναγόπουλος              1285

Αθανάσιος Γιανναδάκης                      1284

Αντώνης Κόλλιας                                 1282

Γεράσιμος Φεσσιάν                           1249

Ηλίας Ζάκας                                      1206

Ασημίνα Ταγκαλάκη-Ντούλια          1169

Ιωάννα Καράπαπα                             1131

Αριστείδης Καραμάνος                     1077

Παναγιώτης Μαρινόπουλος               1024

Γιώργος Παρασκευόπουλος                721

Γεωργία Μητρογιάννη                         683

Κώστας Πετρόπουλος                          683

Ευφροσύνη Βόγλη                               640

Συντονιστική Επιτροπή Νότιου Τομέα Πάτρας 

 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΑΥΡΟΙ

Μάρκος Απόστολος                                  796

Λευκοθέα Καραβάτσου                               655

Περικλής Φλωρόπουλος                               653        

Δημήτρης Γεωργόπουλος                          635          

Αντώνιος Ευαγγελάτος                 470        

Κων/νος Χριστόπουλος                436        

Αλεξάνδρα Ζαλαβρα                                341

Συντονιστική Επιτροπή Βόρειου Τομέα Πάτρας

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΑΥΡΟΙ

Ιωάννης Βλαχάκης                                                          1156      

Αθανάσιος Γκουρζούτας                                              626        

Δημήτρης Κομνηνός                                                       575        

Κατερίνα Τσεκούρα                                                       298        

Δήμητρα Κουνινιώτη                                                     285

Ιωάννης Γουναρίδης                                                      120

Νίκος Δεπούντης                                                             105        

Συντονιστική Επιτροπή Αιγιαλείας

 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΑΥΡΟΙ

Ανδρέας Μαγκλάρας                             196

Χριστίνα Πλατάνου-Καψάλη                195

Κων/νος Παγώνης                                  185

Γεώργιος Γεωργόπουλος                      150

Παρασκευή Καραθανασοπούλου       144

Συντονιστική Επιτροπή  Δυτικής Αχαΐας

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΑΥΡΟΙ

Ευάγγελος Τησαρχόντος                     296

Ανδρέας Νιφόρας                                 175

Παναγιώτα Κουνέλη                              84

Βασιλίνα Νικολοπούλου                      34

Γιώργος Καραχάλιος                             19

Συντονιστική Επιτροπή Ερύμανθου

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΑΥΡΟΙ

Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου     206

Γιώργος Μπαραµπάτης                        195

Νικόλαος Βασιλόπουλος                       22

Παρασκευάς ∆ρακόπουλος                   21

Μαρία Ζαχαροπούλου                           18

Συντονιστική Επιτροπή Καλαβρύτων

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΑΥΡΟΙ

Γιάννης Μαντάς                                      73

Αναστασία Στεφανοπούλου                 35

Νίκος Θωµάς                                            25

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα