ΠΑΣΟΚ: Νέο σχέδιο για «κάστρα» και αδύναμες ζώνες

24.06.2022 / 10:09
pasok_kinal_slpress

Με δεδομένο ότι οι εκλογές δεν αργούν να έρθουν, στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουν αρχίσει μια πρώτη χαρτογράφηση των εκλογικών τους ποσοστών ανά την επικράτεια, με σκοπό να ενισχύσουν τη δυναμική τους στις περιοχές που εμφανίζουν αδυναμίες.

Σε γενικές γραμμές, τις πιο δυνατές τους επιδόσεις πετυχαίνουν στην περιφέρεια, ενώ οι βασικές «αδύναμες ζώνες» εμφανίζονται στα αστικά κέντρα – και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη και την Αττική, στις οποίες έχουν εντείνει τις περιοδείες τους αυτό το διάστημα.

Τα κάστρα

Οι παραδοσιακά πιο δυνατές περιοχές για το ΠΑΣΟΚ κάνουν την εμφάνισή τους για άλλη μια φορά, με την Κρήτη και την Αχαΐα να θεωρούνται τα προπύργια της προσπάθειας.

Ειδικά για την Κρήτη, η καταγωγή του Νίκου Ανδρουλάκη παίζει τον δικό της ρόλο, καθώς εκτός του αυξημένου πασοκικού ενδιαφέροντος στην περιοχή έχει εντείνει και τον προβληματισμό στους αντιπάλους εκ δεξιών και αριστερών, που ψάχνουν τρόπο να «εξουδετερώσουν» το κριτήριο της εντοπιότητας.

Πέραν του Ηρακλείου, καλό ποσοστό αναμένεται και στο Λασίθι, ενώ ακολουθούν το Ρέθυμνο και τα Χανιά. Στην Αχαΐα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα κατέβει με επικεφαλής του ψηφοδελτίου τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ενώ μετά τον Δεκέμβριο μια νέα γενιά στελεχών «τρέχει» την οργάνωση της περιοχής. Δική της δυναμική έχει η Ηλεία, στην οποία κατεβαίνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μιχάλης Κατρίνης.

Αυξημένα ποσοστά αναμένονται επίσης στην Κοζάνη, που την προηγούμενη φορά δεν έβγαλε έδρα λόγω του εκλογικού νόμου, αλλά και στο Κιλκίς, στο οποίο το πασοκικό ενδιαφέρον έχει ενισχυθεί ήδη από τις προηγούμενες εκλογές και τη μάχη ανάμεσα στον Γιώργο Φραγγίδη και τον Στέφανο Παραστατίδη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη προσδοκούν αυτή τη φορά να βγάλουν έδρα και στα Δωδεκάνησα, τα οποία επισκέφθηκε πριν ασθενήσει με κορονοϊό ο Ανδρουλάκης.

Ενισχύσεις

Τον μεγαλύτερο προβληματισμό για το κόμμα εξακολουθεί να φέρνει η επίδοση στην Αττική, στην οποία το πρόβλημα των χαμηλών επιδόσεων συνεχίζεται τα τελευταία δέκα χρόνια.

Γι’ αυτό η επιτροπή ψηφοδελτίων ψάχνει να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια όσο περισσότερο μπορεί, ενώ οι περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών και παλαιών στελεχών, όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης, στις αγορές των περιοχών, θεωρείται πως κάνουν πιο γνωστές τις θέσεις του κόμματος για την ακρίβεια και πιο γνωστά τα πρόσωπα της νέας γενιάς που για πρώτη φορά κατεβαίνουν υποψήφια.

Ο ίδιος ο Ανδρουλάκης, για να ενισχύσει την προσπάθεια στην Αττική, προσανατολίζεται να είναι υποψήφιος στον νότιο τομέα της Β’ Αθήνας, ενώ τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια θα αποτελούν ένα κράμα νέων και μεγαλύτερων πολιτικών, που θα εκπροσωπούν όλες τις τάσεις του κόμματος για να ενισχύσουν όσο το δυνατόν γίνεται το ενδιαφέρον.

Το κοινό της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, που ασχολείται περισσότερο, εκτός από τα τοπικά ζητήματα, και με την κεντρική πολιτική, είναι και ο κεντρικός αποδέκτης των πρωτοβουλιών του κόμματος, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ή σε επίπεδο κοινωνίας.

Οσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος ο Ανδρουλάκης την έχει επισκεφθεί ήδη τρεις φορές, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία που δίνει στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρούν πως μπορούν να προσελκύσουν ένα προοδευτικό κοινό που γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και λόγω της στάσης που κρατάει στα εθνικά θέματα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – στα οποία η Χαριλάου Τρικούπη έχει επιλέξει από πολύ νωρίς την αυστηρή στάση και την επιμονή στο ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα