ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ : Βάζουν μπρος τις μηχανές για ΔΕΘ και αυτοδιοικητικά

08.09.2023 / 9:04
(Ξένη δημοσίευση) Ο Ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης. σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ThessNews» δήλωσε ότι «το μνημόνιο της δραχμής» θα είναι όλεθρος σε μία οικονομία με τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής», ενώ συμπληρώνει χαρακτηριστικά «Ας ακολουθήσουμε το θετικό παράδειγμα της Κύπρου, που ξέφυγε από το μνημόνιο εντός του ευρώ», Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

Σε καλό κλίμα τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεδρίασαν χθες υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη χάραξη της στρατηγικής του κόμματος το επόμενο διάστημα – η κριτική δεν έλειψε, ειδικά για θέματα που αφορούν τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τη σύγκλιση των οργάνων, ενώ η συζήτηση έκλεισε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ζητάει προτάσεις για την παρουσία του κόμματος στην ΔΕΘ.

Στη δική του τοποθέτηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης στόχευσε στον πνιγμό του 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά, ζητώντας δημόσια αποδοκιμασία των λεγομένων του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα επικέντρωσε την κριτική του στις περιβαλλοντικές καταστροφές των πυρκαγιών και στην προετοιμασία που είχε γίνει από την κυβέρνηση: «Τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίσαμε στη Βουλή είναι αποκαλυπτικά. Η χώρα μας, ενώ είχε αριθμητικά λιγότερες πυρκαγιές, είχε δυσμενέστερα αποτελέσματα. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένα, μια πολύ επώδυνη πραγματικότητα η οποία κατέδειξε ότι δεν έχουμε σοβαρή πρόληψη», ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας στο Πολιτικό Συμβούλιο τα όσα είδε σε Εβρο και Ροδόπη. Παράλληλα, έριξε τα βέλη του και προς την κυβέρνηση: «Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν αποκαλυπτική της αλαζονείας του. Καμία διάθεση για γόνιμο διάλογο (…)» είπε.

«Είχε το θράσος να μας επικρίνει ότι δεν ισχύουν όσα αναφέραμε για την καταστροφή στην Πάρνηθα, όταν την προηγούμενη ημέρα η WWF μας είχε δώσει τα στοιχεία, που απέκρυπτε ο ίδιος» σχολίασε.

Από εκεί και πέρα, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων του διπλού εκλογικού αποτελέσματος για το ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν στελέχη, όπως ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, τα οποία ζήτησαν πιο συχνή σύγκληση των οργάνων.

Άλλοι, όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μίλησαν για την ανάγκη μιας ξεκάθαρης προοδευτικής ατζέντας σε ζητήματα φορολογίας, ανισοτήτων. Εκτενώς συζητήθηκε και το θέμα της παιδείας, με τον τρόπο που η κυβέρνηση επαναφέρει διαρκώς την κουβέντα στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Στη δική του τοποθέτηση, ο Πέτρος Ευθυμίου αναφέρθηκε εκτεταμένα στα εθνικά θέματα, ενώ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για τη σημασία μιας προοδευτικής αντίληψης στην αυτοδιοίκηση πέρα από τον οργανωτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης.

Στα αυτοδιοικητικά επέμεινε και ο Χάρης Καστανίδης, μιλώντας για ελλιπή προετοιμασία όσον αφορά τη μάχη του Οκτωβρίου, αλλά και για τα στελέχη που βρίσκονται σε αντίπαλα ψηφοδέλτια από αυτά που έχουν λάβει την επίσημη πασοκική στήριξη σε επίπεδο περιφέρειας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα