ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: Μικρή χρονική μετάθεση για το ψηφοδέλτιο – Τα ονόματα

23.07.2022 / 8:15
PASOK AXAIA

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

[email protected]

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσουν από κοινού, ο επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Βαγγέλης Αργύρης, με τη νομαρχιακή οργάνωση της Αχαΐας, προκειμένου να ανακοινωθεί ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό. Κάτι τέτοιο ήταν προγραμματισμένο να γίνει έως τέλος του μήνα, όμως μετατίθεται για λίγο χρονικά, μετά την αποσυμπίεση από τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν όμως πως ο Πρωθυπουργός θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και θέλουν ο κομματικός μηχανισμός να είναι έτοιμος σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη όμως κι αν δεν στηθούν κάλπες αμέσως μετά το καλοκαίρι, έχουμε έτσι και αλλιώς μπει σε προεκλογική χρονιά, αφού διανύουμε τον τέταρτο χρόνο της θητείας της κυβέρνησης. Οι επιτελείς του κόμματος επιδιώκουν να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος ώστε οι υποψήφιοι βουλευτές, σε συνεργασία με τα κατά τόπους στελέχη και μέλη των νομαρχιακών και δημοτικών επιτροπών, να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα του κόμματος και να αφουγκραστούν τις τοπικές κοινωνίες. Να πραγματοποιήσουν δηλαδή νέα επιχείρηση εξωστρέφειας και επικοινωνίας με τη βάση και την κοινωνία.

Ακολουθεί το Επικρατείας και η επικοινωνία του προγράμματος

Στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να έχει «κλείσει» το συντριπτικό ποσοστό των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, σε όλη την Ελλάδα, με το βάρος στη συνέχεια να πέφτει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο θα αποτελέσει προσωπική επιλογή – ως είθισται – του επικεφαλής του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη. Την ίδια ώρα, ήδη το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει τεθεί σε διαβούλευση με τα στελέχη του κόμματος, προκειμένου σταδιακά να αρχίσει να παρουσιάζεται. Εξ’ ου κιόλας στη Χαριλάου Τρικούπη σχεδιάζουν πολιτικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα (με πρώτη στην Κρήτη), εν όψει και της προγραμματικής συνδιάσκεψης, η οποία θα γίνει τον Οκτώβριο εάν δεν υπάρξει κάποια «έκπληξη» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα», τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι είμαστε έτοιμοι και οργανωτικά. Στη Χαριλάου Τρικούπη, δε, το σενάριο των πρόωρων εκλογών πιθανόν να είναι και αρκετά ευνοϊκό, καθώς όπως τονίζουν «μόνο εμείς εμφανίζουμε δημοσκοπική άνοδο άνω του 50% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές». «Αυτό, βέβαια, το επιβεβαιώνει και η επαφή μας με τους πολίτες, αφού καθημερινά συζητάμε μαζί τους», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Η λίστα των υποψηφίων

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νεολόγου», στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται, κατ’ αρχάς, ονόματα που θα καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Αχαΐα. Επίσης, γίνεται προσπάθεια να εκπροσωπούνται, μεταξύ άλλων, ο πρωτογενής τομέας, οι επιστήμονες, η αυτοδιοίκηση, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οι νέοι. Ιδανικό σενάριο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξει ένα μίγμα, εμπειρίας, με ανθρώπους που δεν έχουν κουράσει και κουραστεί, με στελέχη της νεότερης γενιάς που έχουν αποδείξει πως είναι αποτελεσματικοί, στην ενασχόλησή τους με τα κοινά, στον επαγγελματικό τομέα και στην κοινωνική τους ζωή.

Σε ότι αφορά στα ονόματα, εκτός από τον πρώην Πρωθυπουρεγό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εκλέγεται χωρίς σταυρό, θέση στο ψηφοδέλτιο, όπως και στις εκλογές του 2019, έχουν «κλειδώσει»: Η καθηγήτρια Ιατρικής, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και υπεύθυνη του κόμματος για την Υγεία στη Δυτική Ελλάδα, Κατερίνα Σολωμού, ο δικηγόρος, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Μαρίνος Σκανδάμης, η Ολυμπία Λόη, η Παρασκευή Λουκοπούλου και ο Γιάννης Ταπεινός. Υποψήφιος βουλευτής θα είναι και ο πρώην Νομάρχης, νυν Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Κατσικόπουλος, όπως και ο πρώην Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, εκτός απροόπτου. Πολύ κοντά στη συμμετοχή τους είναι,  επίσης, ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καρβουνιάρης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Γιώργος Μπέσκος και η πρώην αντιδήμαρχος Αιγιαλείας, Βασιλική Ψυχράμη -αν και την ελκύει η τοπική αυτοδιοίκηση- και από τα Καλάβρυτα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θεόδωρος Νασιώτης. Επιπροσθέτως, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και το όνομα της περιφερειακής συμβούλου και πρώην Περιφερειάρχη Ηπείρου, Δήμητρας Μπάστα, η οποία φαίνεται όμως πως θέλει να συνεχίσει στην αυτοδιοίκηση. Τέλος, αρκετοί είναι αυτοί που προτείνουν για υποψήφιο τον πρώην βουλευτή επί σειρά ετών και Υφυπουργό, Κώστα Σπηλιόπουλο. Στο ψηφοδέλτιο θα είναι υποψήφιοι επτά άνδρες και πέντε γυναίκες.

«Νέα αρχή»

Στο μεταξύ, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει να μην κάνουν καμία… αβάντα στη Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως η κυβέρνηση θα το εκμεταλλευτεί πολιτικά μιλώντας για «δήθεν προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ». Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει το επόμενο διάστημα τη δική του πολιτική «αντεπίθεση». «Με αιχμή το πρόγραμμα του, τις προτάσεις του, αλλά και τα νέα ονόματα που θα εμπεριέχονται στα ψηφοδέλτιο ανα την επικράτεια, θα επιχειρηθεί να σηματοδοτηθεί μια νέα αρχή, μακριά από λαϊκισμούς», υποστηρίζεται από επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα