Πάσχα στην πόλη: Το σχέδιο για «μπλόκο» στους επίδοξους εκδρομείς

22.04.2021 / 23:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
χο 23

Σε εφαρμογή μπαίνει από το σχέδιο της ΕΛΑΣ για να αποτρέψει τη φυγή επίδοξων εκδρομέων από την Αττική προς την επαρχία.

Εκατοντάδες μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών, αλλά και σε όλους τους παραδρόμους, στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας ετοιμάζει η αστυνομία προκειμένου να βάλει «φρένο» στους εκδρομείς του Πάσχα που θα επιδιώξουν να μετακινηθούν στην επαρχία χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, μπαίνει σε εφαρμογή το κλείσιμο διοδιών με ισχυρά μπλόκα της τροχαίας, ενώ ισχυρές θα είναι οι δυνάμεις και στους παραδρόμους των δύο εθνικών οδών. Οι αστυνομικοί της τροχαίας έχουν εντολή να μην φύγει κανένας από το λεκανοπέδιο της Αττικής χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Τα μπλόκα θα είναι αυξημένα και τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλοί θα φύγουν νωρίτερα από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ θα υπάρχουν μπλόκα και στη λεωφόρο Αθηνών, με την αστυνομία να δημιουργεί ένα ακόμα σημείο ελέγχου μακριά από διόδια της Ελευσίνας. Οι αστυνομικοί θα αναζητούν αν κάποιο όχημα είναι φορτωμένο για να το στείλουν πίσω.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με την αφαίρεση πινακίδων ή διπλωμάτων των επίδοξων εκδρομέων, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λόγω της κούρασης του κόσμου, πιθανόν απλά να στέλνουν τα αυτοκίνητα πίσω, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις ενδέχεται να επιβάλλεται το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο όλες οι βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται οι βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ ή χειρόγραφα έγγραφα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τις μετακινήσεις. Αυτά είναι:

  • Βεβαιώσεις Μέλης ΔΣ.
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Τεχνικά επαγγέλματα
  • Αγροτικές εργασίες
  • Χειρόγραφα για βοήθεια σε ηλικιωμένο
  • Χρήση SMS
  • Συμβολαιογραφικές πράξεις

Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να καταργήσουν τέτοια βεβαιώσεις που έρχονται μέσα από την ΕΡΓΑΝΗ, να κλείσει δηλαδή η ΕΡΓΑΝΗ για κάποιες ή όλες τις κατηγορίες.

Μια ακόμα πιθανότητα είναι να γίνει διασταύρωση των στοιχείων με την ΕΡΓΑΝΗ εκ των υστέρων. Οι αρχές θα συλλέξουν τα στοιχεία σε όσους χρησιμοποίησαν τέτοια έγγραφα και θα τα ελέγχουν μετά.

Για περιπτώσεις ασθένειας και σοβαρής ανάγκης θα πρέπει να υπάρχουν τα αποδεικτικά έγγραφα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα