Πάσχα με αλλαγές και αντίστροφη μέτρηση για την εστίαση

30.04.2021 / 7:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
avgo-kokkino-xeri

Μπορεί οι έλεγχοι στα διόδια να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό μιας και η απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, ωστόσο το φετινό Πάσχα συμπίπτει με τη σταδιακή χαλάρωση του lockdown.

Η αρχή έχει γίνει ήδη, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει μετατεθεί από τις εννέα το βράδυ, στις δέκα και παράλληλα επιτρέπονται πλέον οι διαδημοτικές μετακινήσεις, αν και είναι υποχρεωτική η αποστολή μηνύματος.

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της εστίασης
Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και καφέ. Όσοι τα επισκεφθούν θα πρέπει να στείλουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6. Για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ επιτρέπεται η χρήση υπαίθριων και μόνο χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, μόνο για καθήμενους και χωρίς μουσική.

Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι εστιατόρια και καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45μμ.


Κυριακή του Πάσχα – Γιορτινό τραπέζι με έως 12 άτομα
Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα, υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Τα μέτρα στις εκκλησίες
◦ Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

◦ Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

◦ Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής υπενθυμίζεται ότι:

  • η περιφορά του Επιταφίου μεθαύριο θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα