Παρουσιάστηκε στη Πάτρα ο Ψηφιακός Ξεναγός της ΠΔΕ 

04.07.2023 / 17:46
20230704-Ψηφιακός-Ξεναγός

Σημαντική ανταπόκριση σημείωσε η ενημερωτική ημερίδα για τον εμπλουτισμό του «ψηφιακού ξεναγού» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, προκειμένου να υποδειχθούν επιπλέον σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη της Πάτρας και να συμπεριληφθούν στην πύλη προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (portal), https://portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/ που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Επιμελητήριο Αχαΐας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας και ο ανάδοχος του έργου, Θεόδωρος Τσούμπελης, παρουσίασαν το σύστημα ξενάγησης.
Στην τοποθέτησή του ο κ.Φίλιας μεταξύ αλλων τόνισε: «Με σύμμαχό μας τη νέα τεχνολογία αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αξιοποιούμε για τη δημιουργία των υποδομών, συνεχίζουμε το έργο μας πιστοί σε όσα έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και κάθε διαθέσιμο μέσο για να οικοδομήσουμε την Δυτική Ελλάδα του αύριο».

Η επόμενη ημερίδα για τον εμπλουτισμό του ψηφιακού ξεναγού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακό Σύστημα Πολυεπίπεδης Ανάδειξης της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», θα πραγματοποιηθεί στο Αίγιο και συγκεκριμένα στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 και ώρα 7 μ.μ .
Παράλληλα με την πύλη προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (portal), https://portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/ είναι διαθέσιμες οι αντίστοιχες εφαρμογές για συσκευές:
android: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.dynacomp.olympianland
και ios: https://apps.apple.com/us/app/olympian-land/id6445900549

μέσω των οποίων παρέχονται ψηφιακές υπηρεσίες και ψηφιακό περιεχόμενο με σκοπό την ανάδειξη με πολυεπίπεδο τρόπο της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την τουριστική προβολή αυτής.
Ωστόσο, οι φορείς έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν επιπλέον σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής τους (Μνημεία, Εκδηλώσεις, Επιχειρήσεις, σημεία φυσικού κάλλους κλπ.). Αυτό εξυπηρετούν και οι ενημερωτικές ημερίδες που πραγματοποιούνται στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες και αφορούν στην παρουσίαση και τη δυνατότητα εμπλουτισμού των Σημείων Πληροφόρησης-Ενδιαφέροντος.

Παρουσιάστηκε στη Πάτρα ο Ψηφιακός Ξεναγός της ΠΔΕ  2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα