Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων: Τα παιδιά τα περάσαν όμορφα (φωτό)

13.07.2022 / 13:41
DSC_6224_copy_3008x2008

Το προηγούμενο διήμερο, γιορτάστηκε στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, στην Πλαζ της Αγυιάς και τα Ροΐτικα, η λήξη της πρώτης περιόδου των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων.

Στις δύο εκδηλώσεις, συμμετείχαν τα παιδιά των κατασκηνώσεων και τις παρακολούθησε πλήθος κόσμου, καθώς και οι γονείς τους. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θεόδωρος Τουλγαρίδης και ο Βοηθός Δημάρχου, Γιώργος Μαγιάκης, καθώς επίσης Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι δημοτικών οργανισμών.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, σε σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «και φέτος τα παιδιά που συμμετείχαν στις κατασκηνώσεις,  πέρασαν πολύ όμορφα και το ίδιο θα συμβεί και για εκείνα που ακολουθούν στην δεύτερη περίοδο. Ξεκινήσαμε –τόνισε- αυτή την τεράστια προσπάθεια το 2015, όταν οι χώροι που τα παιδιά φιλοξενούνται ήταν εγκαταλειμμένοι, κατεστραμμένοι, χωρίς καμία χρήση.

Από τότε κρατάμε ζωντανές τις κατασκηνώσεις και αυτό το οφείλουμε στους εργαζόμενούς μας που υπερέβαλλαν τον εαυτό τους και έφτιαξαν αυτό που σήμερα έχουμε. Με ελάχιστο προσωπικό, με ελάχιστα οικονομικά, αλλά όμως με ψυχή χτίζεται όλο αυτό το οικοδόμημα. Τους ευχαριστούμε λοιπόν όλους αυτούς, όπως κι εκείνους, που λειτουργούν τις κατασκηνώσεις και δίνουν τη χαρά στα παιδιά μας».

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν θεατρικά, μουσικά, χορευτικά δρώμενα από τα παιδιά, αθλητικές επιδείξεις, χορούς από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, παράσταση καραγκιόζη και τέλος,  κεράσματα για τους παρευρισκόμενους.

Παρουσιάστηκε επίσης συνοπτικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε κατά την πρώτη περίοδο, στο οποίο συμμετείχαν υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, Πολιτιστικοί και Αθλητικοί φορείς της πόλης.

Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων: Τα παιδιά τα περάσαν όμορφα (φωτό) 11

Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων: Τα παιδιά τα περάσαν όμορφα (φωτό) 12
Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων: Τα παιδιά τα περάσαν όμορφα (φωτό) 13

συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στα εξής προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν και θα επαναληφθούν και για τα παιδιά της δεύτερης περιόδου των κατασκηνώσεων:

•Περιβαλλοντικά Προγράμματα από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου

•Βιωματικά εργαστήρια για τη διαφορετικότητα από το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του ΚΟΔΗΠ.

•Θεατροπαιδαγωγικά παιχνίδια από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με την συμβολή φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών

•Πρόγραμμα Δημοτικών Χορών από το Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πατρέων

•Εκπαιδευτικές συναυλίες από το Δημοτικό Ωδείο Πατρών

•Εργαστήρια Φιλαναγνωσίας από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

•Προγράμματα ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής από τα σωματεία Γ.Α.Σ. ΠΑΤΡΕΑΣ, Α.Γ.Σ. ΑΤΛΑΣ, Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Α.Γ.Ο.Π και Π.Α.Ο. ΦΙΛΙΑ

•Πρόγραμμα αθλητισμός και αναπηρία από το Α.Σ ΑΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Ξεχωριστή αναφορά στις εκδηλώσεις έγινε και για τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), αλλά και όλων των εθελοντών, στην ομαλή διεξαγωγή των κατασκηνώσεων.

Οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου, λειτουργούν εντελώς δωρεάν και  φέτος θα εξυπηρετήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους πάνω από 800 παιδιά. Στις κατασκηνώσεις εξασφαλίζεται η διατροφή (πρωινό – δεκατιανό – μεσημεριανό), η μετακίνηση καθώς και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, προσφέροντας έτσι μια ανάσα ανακούφισης στις λαϊκές οικογένειες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα