Παρέμβαση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για την υποβάθμιση του Λαβάρου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021

06.04.2021 / 12:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΙΕΡΟ ΛΑΒΑΡΟ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ

«Με έμπονη θλίψη, έκπληξη και έντονο προβληματισμό διαπιστώσαμε ότι στη φε-τινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021 για πρώτη φορά το λάβαρο, το οποίο «πα-ρέλασε», δεν ήταν το γνήσιο και αυθεντικό, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά μας Μονή της Αγίας Λαύρας, ως ανεκτίμητος θησαυρός του Ελληνισμού και της Ορ-θοδοξίας αλλά ένα ακαλαίσθητο αντίγραφο του πρωτοτύπου, ενώ δυστυχώς για την αντιγραφή αυτή του λαβάρου δεν μας ζητήθηκε καμία έγκριση.
Η απογοήτευσή μας διογκώθηκε ακόμη περισσότερο με τη θλιβερή διαπίστωση ότι το ιερό μας λάβαρο «παρέλασε» φέτος τελευταίο απ’ όλες τις σημαίες και μάλιστα στον πάνδημο εορτασμό για την επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική μας Παλιγγενεσία, ενώ είναι θεσμοθετημένο «το λάβαρο να ηγείται της παρελάσεως, φερόμενο υπό αγήματος με στολή εποχής».
Η απαξιωτική αυτή ενέργεια, εκλαμβανόμενη ως έλλειψη σεβασμού προς το ιστο-ρικό μας σύμβολο, προσβάλλει την αξία του, ενώ εγείρει ερωτηματικά για πιθανές μεθοδεύσεις παραποίησης της ιστορικής αλήθειας. Δίκαια οι Καλαβρυτινοί φορείς υψώνουν έντονη φωνή διαμαρτυρίας, διότι οι θυσίες των προγόνων τους στον αγώ-να για την Ανεξαρτησία δεν διαγράφονται με την περιστασιακή υποτίμηση του ιε-ρού λαβάρου.
Προς τούτο επικροτούμε τις θέσεις του Δημάρχου Καλαβρύτων, κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου, ζητώντας και από την πλευρά μας να διεξαχθεί αρμοδίως έρευνα, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και εντολές. Εφόσον μάλιστα αποδειχθεί ότι πρόκειται για παράβλεψη ή παρατυπία, ζητάμε να γίνουν οι δέουσες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια σοβαρά ατοπήματα, που άπτονται άμεσα της εθνικής ευαισθησίας Κλήρου και λαού στην ιστορική μας Μητρόπολη.
+Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα