Παρασκευή, 21.01.2022, 9:35 μμ

Παρέμβαση της Χριστίνας Αλεξοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ στις 3 Δεκεμβρίου

02.12.2021 / 11:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Χριστίνα Αλεξοπούλου - Βήμα Βουλής

Το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που είναι καθιερωμένη στις 3 του Δεκέμβρη, στέλνει η Αχαιή Βουλευτής της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου αναφέροντας στην ανακοίνωση της και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αυτές τις ευαίσθητές κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού της χώρας

Η κ. Αλεξοπούλου αναφέρει στην ανακοίνωση της τα εξής:

“Η 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1992, είναι μια ημέρα που αφορά όλους μας.

Η προσπάθεια να διευκολύνεται η ζωή και η καθημερινή δραστηριότητα των ΑΜΕΑ δεν πρέπει να τελειώνει ποτέ. Στην υγειονομική περίθαλψη, την αποκατάσταση, την εκπαίδευση, την απασχόληση καθώς και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες, πρέπει να υπάρχουν και να εξασφαλίζονται συνέχεια οι συνθήκες που τα άτομα αυτά θα μπορούν να ζουν και να δημιουργούν με ίσες ευκαιρίες, έναντι των υπολοίπων ανθρώπων.

Η Κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη έχει λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, τόσο στον τομέα διαδικασιών οικονομικής στήριξης, όσο και στη βελτίωση της καθημερινότητας σε όλους τους τομείς. Η τελευταία πρωτοβουλία υιοθέτησης του Γαλλικού προγράμματος DUOday είναι ό,τι πιο σύγχρονο έγινε από πλευράς άμεσης ένταξης ατόμων με νοητική στέρηση στην αγορά εργασίας.

Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε αυτά που έχουν να μας πουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες γιατί είναι θέμα ζωτικής σημασίας, πολιτισμού και παιδείας, η χωρίς αναστολή και δισταγμούς υποστήριξή τους. Κάνουμε πράξη τα δικαιώματά τους αυξάνοντας την ευαισθησία μας και παίρνοντας αποφάσεις που καθιερώνουν την ισοτιμία τους ανάμεσά μας.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα