Παρέμβαση ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.: Κινητοποίηση για την προστασία των χελιδονοφωλιών στο κτίριο του ΚΤΕΛ Αχαΐας

22.01.2021 / 7:54
3620933

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας αναγνωρίζοντας την συγκινητική προσπάθεια ενεργών πολιτών της περιοχής του Αγίου Διονυσίου για την προστασία των χελιδονοφωλιών από το κτίριο του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ Αχαΐας απέστειλε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΤΕΛ Αχαΐας επιστολή, προκειμένου να στηρίξει και να βοηθήσει αυτή τη πρωτοβουλία, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«… Τα χελιδόνια ομορφαίνουν την πόλη, ζουν πλάι μας και συμβάλλουν στην σοβαρή μείωση των κουνουπιών.
Το ΚΤΕΛ Αχαΐας ως αρωγός μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία των χελιδονοφωλιών. Τα χελιδόνια διανύουν αμέτρητα χιλιόμετρα μέχρι να έρθουν στην πόλη μας την άνοιξη. Είμαστε βέβαιοι ότι στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει το ΚΤΕΛ Αχαΐας στα δρομολόγια και στους πελάτες του θα συμβάλει αποφασιστικά ως αρωγός στο μεγάλο και δύσκολο μεταναστευτικό ταξίδι των χελιδονιών αλλά και στην προστασία των φωλιών στο νέο κτίριο του σταθμού.

Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας με αυτή των κατοίκων της περιοχής και σας παρακαλούμε θερμά, να διερευνήσετε με την βοήθεια των αρχιτεκτόνων συμβούλων σας, άλλων ειδικών ή της Ορνιθολογικής Εταιρίας τρόπους ώστε η ανακαίνιση του κτιρίου να μην καταστρέψει τις φωλιές.

Η ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ είναι στην διάθεση σας και προτίθεται για εποικοδομητική συνάντηση-διάλογο επί του θέματος. …»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα