Παρέμβαση Ντογιάκου για τη Μύκονο – Αναλαμβάνει εισαγγελέας για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες

03.04.2023 / 20:27
ka 59

Tην παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσαν καταγγελίες και δημοσιεύματα ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωση για φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας στο νησί της Μυκόνου, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση σε βάρος αρχαιολόγου.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του με την οποία απευθύνεται προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα χαρακτηρίζοντας «θλιβερή» την εικόνα που επικρατεί στο νησί επισημαίνοντας ότι αυτή πρέπει να εκλείψει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του κάνει λόγο για «βαριά παραβατικότητα με καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και μάλιστα με προκλητική παραβίαση των Νόμων σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας του νησιού».

Ο ανώτατος εισαγγελέας  στην παραγγελία του επικαλούμενος  όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρεται σε «κραυγαλέα «μνημεία» οικοδοµικής αυθαιρεσίας και παρανομίας, µε απόλυτη καταπάτηση κυρίως των πολεοδομικών διατάξεων και πλήρη καταρράκωση του κύρους της Πολιτείας, τα οποία μόνο οργή και απογοήτευση µπορούν να προκαλέσουν» και επισημαίνει ότι τα αρμόδια όργανα δεν είναι δυνατόν «κατά την πλέον επιεική εκτίμηση, να υπνώττουν ή να αδυνατούν να επέμβουν.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παραγγελία του αναφέρεται ονομαστικά   σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού. Παράνομες οικοδομικές εργασίες, παράνομες εκσκαφές και κατασκευές κτισμάτων ακόμα και ελικοδρομίου καθώς και  αποκλεισμός παραλίας με «τείχος» που έχει στηθεί από συγκεκριμένα μπαρ συνθέτουν την εικόνα της παραβατικότητας .Τονίζει ότι «είναι γνωστός σε όλους τοπικός εργολάβος ο οποίος συνδράμει ουσιαστικά στην ανέγερση παρανόμων κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ημέρα και νύχτα, χωρίς όµως ούτε καν να «ενοχλείται»».

Θέτει μάλιστα το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν να καταπολεμηθεί σοβαρά η εγκληματικότητα, όταν το Α.Τ. Μυκόνου στερείται μόνιμου Διοικητή και διοικείται από προσωρινούς Διοικητές, οι οποίοι υπηρετούν εκ περιτροπής και εναλλάσσονται ανά δεκαπενθήμερο»;

Ο εισαγγελέας καταλήγοντας τονίζει ότι «για την αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους των κρατικών υπηρεσιών στο νησί αλλά και της συντεταγµένης Πολιτείας γενικότερα, µε βάση και τα συνημμένα δημοσιεύματα, επιβάλλεται η διερεύνηση της ουσιαστικής και νομικής βασιμότητας κατ’ αρχήν των σχετικών καταγγελιών για τις παραπάνω αναφερόμενες περιπτώσεις και στη συνέχεια για όσες αποκαλυφθούν, εξ’ ίσου σοβαρές.»

Ζητά συντονισμένη δράση και άμεση εποπτεία όλων ενεργειών των ανακριτικών οργάνων που θα εµπλακούν στις έρευνες, την οποία αναθέτει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αιγαίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα