«Παραβιάστηκαν τα δικαιώματά μου» – Τι ζητά ο Κώστας Πάσσαρης

10.12.2020 / 9:08
kostas-passaris

Ενώπιον του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου συζητήθηκε την Τετάρτη η Αίτηση Αναίρεσης του Κώστα Πάσσαρη κατά των καταδικαστικών αποφάσεων και των ποινών που του επιβλήθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών σχετικά τις δολοφονίες των αστυνομικών κλπ, κατά την αιματηρή απόδραση του από το νοσοκομείο «Γενικό Κρατικό» το 2001.

Με την αίτηση του ο Πάσσαρης ζητεί την αναίρεση της απόφασης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά του καθώς δεν μεταφέρθηκε από τη Ρουμανία στην Ελλάδα, ώστε να παραστεί αυτοπροσώπως στο Δικαστήριο και γιατί δεν του δόθηκαν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης, που ζήτησε δια του συνηγόρου του στο ακροατήριο.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην πρόταση του, ζήτησε την Απόρριψη της Αίτησης Αναίρεσης, που σημαίνει ότι εάν υιοθετηθεί από το Δικαστήριο, οι ποινές που του επιβλήθηκαν μένουν ως έχουν (4 φορές ισόβια και 49 χρόνια κάθειρξη).

Ο ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης, εκπροσωπώντας ως πολιτική αγωγή την οικογένεια του δολοφονηθέντος αστυνομικού Διονυσίου Αλεβιζόπουλου, κατά την αγόρευση του ενώπιον του Αρείου Πάγου τόνισε για ποιο λόγο οι δήθεν παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Πάσσαρη ουδέποτε έλαβαν χώρα, ζητώντας την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης.

Κατά την άποψή του, ανεπίτρεπτα αυτήν τη στιγμή ο Πάσσαρης επιχειρεί να εμφανιστεί ως θύμα παραβιάσεων δικαιωμάτων. Τα πραγματικά και μόνα θύματα σε αυτή την υπόθεση είναι οι οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων, που επί σχεδόν 20 χρόνια ζουν με την απώλεια των δικών τους, ζητώντας με μεγάλη καθυστέρηση δικαίωση και δικαιοσύνη.

Η απόφαση αναμένεται σε λίγους μήνες. Κρίνεται δε, ως ιδιαίτερα σημαντική, διότι σε περίπτωση που η Αναίρεση γίνει δεκτή θα επαναληφθεί η Δίκη στο Εφετείο και θα ανοίξει ο δρόμος για την παραγραφή και τη μείωση της ποινής που του επιβλήθηκε.

newpost.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα