Παράταση του σχολικού έτους προανήγγειλε η Ζέττα Μακρή

31.03.2021 / 12:51
makri_zeta

Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία δεν το ξέρουμε ακόμα. Αλλά μάλλον ξέρουμε το πότε θα κλείσουν για καλοκαίρι, αφού όλα δείχνουν παράταση του σχολικού έτους έως τον Ιούνιο!

Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή: πως τα σχολεία θα κλείσουν τέλος Ιουνίου, αφού λόγω της κατάστασης, το σχολικό έτος οδεύει προς παράταση για δυο εβδομάδες, δηλαδή έως το τέλος Ιουνίου.

Η υφυπουργός Παιδείας μίλησε την Τετάρτη (31.03.2021) στο Πρώτο Πρόγραμμα και τόνισε ότι, όπως έχουν τα πράγματα για το άνοιγμα των σχολείων, έχουν προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια και ιδιαίτερα τα λύκεια λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και για το γεγονός πως πρόκειται για τις βαθμίδες που έχουν κάνει τη λιγότερη δια ζώσης εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά στα self test στα σχολεία, η Ζέττα Μακρή επανέλαβε ότι τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν το τεστ στο σπίτι και να πηγαίνουν στο σχολείο με υπεύθυνη δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα. Με τεστ και υπεύθυνη δήλωση θα πηγαίνουν στο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της υφυπουργού ότι μόνο το 30% των εκπαιδευτικών έχει δηλώσει ότι θέλει να εμβολιαστεί.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις, η υφυπουργός εμφανίστηκε βέβαιη πως θα γίνουν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής. Για τις προαγωγικές εξετάσεις είπε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, αλλά ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει για όλες τις τάξεις γυμνασίων και λυκείων.

newsit.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα