Παρασκευής για άνοιγμα κομμωτηρίων και λιανεμπορίου – Υπό όρους το lockout (βίντεο)

16.03.2021 / 19:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 5

Ο Δημήτρης Παρασκευής μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αναφέρθηκε στην άρση των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Τετάρτη (17.03.2021).

Όπως τονίζει ο κ. Παρασκευής «πρόκειται για μια εξίσωση με πολλούς αγνώστους στην οποία πρέπει να βρούμε τη σωστή λύση. Η σωστή λύση είναι να αντιμετωπίσουμε την κόπωση, τον κορεσμό της κοινωνίας όσον αφορά στα μέτρα, τα προβλήματα που έχουν δημιουργεί από τα συνεχόμενα lockdown, αλλά από την άλλη, τυχόν άνοιγμα να γίνει με ασφάλεια.

Αυτό θα κληθούμε να αποφασίσουμε αύριο (σ.σ. 17.03.2021), πώς και ποια είναι τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας αλλά και την προάσπιση της δημόσιας υγείας», σημειώνει ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Όσον αφορά τις προϋποθέσεις ασφάλειας που θα προταθούν την Τετάρτη (17.03.2021) ο Δημήτρης Παρασκευής αναφέρει: «Καταρχήν οι λειτουργίες οι οποίες γνωρίζουμε ότι έχουμε μικρό κίνδυνο, όπως είναι το άνοιγμα των κομμωτηρίων στα οποία δεν υπάρχει συγχρωτισμό και μπορούμε να λειτουργήσουμε μόνο με ραντεβού.

Δεύτερο να υπάρχει εκτεταμένο τεστ και δωρεάν σε κάποιες περιστάσεις στους διαγνωστικούς ελέγχους έτσι ώστε να εντοπίζονται τυχόν περιστατικά έγκαιρα, έτσι ώστε να απομονώνονται και να μπαίνουν σε καραντίνα έτσι ώστε να υπάρχει μειωμένος κίνδυνος όσον αφορά τη διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Ο κ. Παρασκευής εξηγεί αναλυτικά γιατί τα κομμωτήρια είναι ίσως από τις πρώτες δραστηριότητες για τις οποίες θα αποφασιστεί άρση των περιορισμών. «Αναφορικά με αυτό θα δούμε αύριο (σ.σ. Τετάρτη 17.03.2021) τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε.

Εγώ ανέφερα το παράδειγμα των κομμωτηρίων γιατί πραγματικά είναι μια δραστηριότητα που είναι σχετικά ασφαλής. Ή η λειτουργία του λιανεμπορίου κάτω από προϋποθέσεις. Και το σταδιακό άνοιγμα. Κάθε εβδομάδα να ανοίγει κάτι βήμα – βήμα», σημειώνει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα