Παραπέμπονται για διαφθορά ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του – Αντιμέτωποι με τρεις ποινικές κατηγορίες

22.09.2023 / 18:40
8517597a9c3b45f484d40e3aae4eb1bb (1)

Ο αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ρόμπερτ Μενέντεζ, παραπέμπεται για το αδίκημα της δωροδοκίας που σχετίζεται με τις επαφές του με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, ανέφεραν την Παρασκευή ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Σύμφωνα με το Reuters, το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν παρέπεμψε το ζεύγος Μενέντεζ με την κατηγορία ότι δέχτηκαν δωροδοκίες χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα την επιρροή Μενέντεζ προς τη γερουσία προς όφελος των επιχειρηματιών, αλλά και της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του, Ναντίν Αρσλάνιαν Μενέντεζ, οδηγούνται σε δίκη για αδικήματα δωροδοκίας “αναφορικά με τη σχέση τους με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ”, έγραψε στο Twitter ο εισαγγελέας των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη.

Οι εισαγγελείς ερευνούσαν μεταξύ άλλων αν ο Μενέντεζ, ή η σύζυγός του έλαβαν αθέμιτα δώρα.

Παραπέμπονται για διαφθορά ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του – Αντιμέτωποι με τρεις ποινικές κατηγορίες
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι δωροδοκίες περιλάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για υποθήκη σπιτιού, αποζημίωση για μια θέση εργασίας με ελάχιστες απαιτήσεις, ένα πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Το κατηγορητήριο των 39 σελίδων ισχυρίζεται ότι από το 2018, ο Μενέντεζ και η σύζυγός του δέχτηκαν δωροδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσουν την εξουσία και την επιρροή του γερουσιαστή με σκοπό τον πλουτισμό και την προστασία των επιχειρηματιών Wael Hana, Jose Uribe και τον Fred Daibes , αλλά και προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Οι κανόνες του Δημοκρατικού Συνεδρίου της Γερουσίας επιτάσσουν την παραίτηση του Μενέντεζ από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, αλλά μπορεί ακόμα να υπηρετήσει στην επιτροπή.


Εάν ο Μενέντεζ αποχωρήσει πριν από το τέλος της θητείας του, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φίλιπ Ντ. Μέρφι, είναι υπεύθυνος για τον διορισμό του διαδόχου του.

Ο Ντάμιαν Ουίλιαμς, ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, και ο Τζέιμς Σμιθ, ο βοηθός διευθυντή που είναι υπεύθυνος για το γραφείο του F.B.I. στη Νέα Υόρκη, πρόκειται να ανακοινώσουν την απαγγελία κατηγοριών σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή τοπική ώρα.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ κατηγορήθηκε για αδικήματα που σχετίζονται με τη διαφθορά, για δεύτερη φορά μέσα σε 10 χρόνια, όπως μεταδίδει το CNN.


Μενέντεζ: Η πρόταση γάμου στην εντυπωσιακή σύζυγό του στο Ταζ Μαχάλ – Γιατί έγινε viral [Βίντεο]
Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω Γερουσιαστής είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν στην περιοχή του για αποδοχή ιδιωτικών πτήσεων, προεκλογικών συνεισφορών και άλλων δωροδοκιών από πλούσιο προστάτη με αντάλλαγμα επίσημες χάρες, αλλά η δίκη του 2017 κατέληξε σε αδιέξοδο των ενόρκων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα