Παράνομες οι συναλλαγές με bitcoin στην Κίνα – «Βουτιά» στην τιμή του

24.09.2021 / 22:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 2

Όλες οι συναλλαγές που περιλαμβάνουν ψηφιακά νομίσματα είναι «παράνομες» ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Κίνας και αυτό προκάλεσε ελεύθερη πτώση, άνω του 5%, για το bitcoin.

Η Κίνα εξέδωσε πανεθνική απαγόρευση για την εξόρυξη (mining) κρυπτονομισμάτων, μετά την απόφαση να χαρακτηρίσει παράνομες της συναλλαγές με αυτά.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν πρέπει να κυκλοφορούν στις αγορές ως παραδοσιακά νομίσματα και απαγορεύεται σε πλατφόρμες του εξωτερικού να προσφέρουν τις υπηρεσίες σε επενδυτές της ηπειρωτικής χώρας μέσω Διαδικτύου.

Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, σημείωσε νωρίτερα πτώση 5,8% στα 42.290 δολάρια. Τα μικρότερα νομίσματα που συνήθως κινούνται παράλληλα με το bitcoin επίσης καταγράφουν μεγάλες απώλειες. Το Ether σημείωσε νωρίτερα πτώση άνω του 8% και το XRP κατά 7%.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε επίσης ότι θα απαγορεύσει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρίες πληρωμών και διαδικτυακές εταιρίες να διευκολύνουν τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα και θα παρακολουθεί ακόμα πιο στενά για κινδύνους από τέτοιες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα