Παπανικήτας στο dete.gr: “Η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου θα ωφελήσει τα Βραχνέικα από κάθε πλευρά”

18.03.2021 / 19:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 3

Αδύνατον τεχνικά και κατασκευαστικά είναι να εφαρμοστούν στην πράξη αυτά που υποστηρίζουν όσοι αντιδρούν στη δημιουργία των τριών αντλιοστασίων που είναι να κατασκευαστούν στην παραλιακή ζώνη των Βραχνείκων.

Αυτό τονίζει σε δηλώσεις του στο dete.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας. «Τα αντλιοστάσια αποχετευτικού δικτύου, παντού, σε όλο τον κόσμο είναι κατασκευασμένα δίπλα από αιγιαλούς».

Πρόκειται για τρία αντλιοστάσια που φτιάχνονται στο πλαίσιο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου για ένα έργο που είναι να απαλλάξει χιλιάδες νοικοκυριά, ενός μεγάλου τμήματος της Πάτρας, από τους βόθρους.

Τα αντλιοστάσια θα γίνουν σε δύο σημεία της παραλιακής ζώνης των Βραχνείκων και σε ένα των Ροιτίκων. Το θέμα ‘σήκωσε” η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, παρασύροντας μαζί της και μια μερίδα κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής.

«Οι αντιδράσεις αυτές είναι ακατανόητες» τονίζει ο κ. Παπανικήτας. «Οι θέσεις που έχουν επιλεχθεί είναι οι ιδανικότερες, όμως, το αξιοσημείωτο είναι ότι η μελέτη έχει γίνει από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Εμείς την βρήκαμε και την υλοποιούμε».

Το έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου έρχεται για να αντικαταστήσει κενά χρόνιων υποδομών και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής δεκάδων νοικοκυριών. «Είναι ένα έργο που συνδέεεται άμεσα με τον Βιολογικό Καθαρισμό, μεγάλη ζωτικής σημασίας, ικανό για να αναβαθμίσει την περιοχή και με τεράστια οφέλη για το θαλάσσιο περιβάλλον» τονίζει ο κ. Παπανικήτας. «Τα μαγαζιά της περιοχής που μας έστειλαν εξώδικα θα πρέπει να ξέρουν ότι θα βγουν ωφελούμενα μέσα από την κατασκευή του δικτύου από κάθε πλευρά.

Όπως ωφελούμενοι θα βγουν και οι κάτοικοι των Βραχνείκων, αλλά και των υπολοίπων περιοχών της Πάτρας που δεν έχουν αποχέτευση και εξυπηρετούνται με βόθρους». Με λίγα λόγια νοικοκυριά και καταστήματα θα απαλλαγούν οριστικά από το οικονομικό κόστος των βόθρων.

Σε ότι αφορά τη αισθητική πλευρά των κτιρίων αυτών σε μία παραλιακή ζώνη που συγκεντρώνει αρκετό κόσμο ο κ. Παπανικήτας τονίζει ότι υπάρχουν λύσεις και για αυτό το ζήτημα. «Η παραλία των Βραχνείκων και της ευρύτερης περιοχής θα συγκεντρώνει ακόμα περισσότερο κόσμο και θα έχει μια μεγαλύτερη τουριστική δυναμική μετά την ολοκλήρωση του έργου».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΔΕΥΑΠ πριν από την έναρξη των εργασιών είχε τη σύμφωνη γνώμη κατοίκων και του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας, ενώ έχουν  δοθεί οι αντίστοιχες άδειες από τους αρμόδιους φορείς για την κατασκευή των αντλιοστασίων. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα