Παπανδρέου για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: “Είναι θετικό…”

16.05.2022 / 23:03
ka 31

Δηλώσεις έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο των εργασιών της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης από τα Χανιά.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε σχέση με το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τόνισε: «Κοιτάξτε, οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ διαχρονικά έχουν περάσει από πολλά στάδια. Θυμάμαι όταν ως υπουργός Εξωτερικών, είχα μιλήσει με τον Πρόεδρο Κλίντον και του είχα πει, και το αναγνώρισε, για τις δύσκολες σχέσεις επί δικτατορίας, όταν υπήρχε στήριξη και προώθηση ενός δικτατορικού καθεστώτος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στη χώρα μας με όλα όσα έγιναν και την παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων, οπότε και ο ίδιος θέλησε, και ήταν μία πολύ σημαντική καμπή αυτή, όταν ήρθε ο Κλίντον εδώ, και ζήτησε ουσιαστικά συγγνώμη. 

Ζήτησε ουσιαστικά συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τις σχέσεις που υπήρχαν μεταξύ της Αμερικανικής κυβέρνησης και της δικτατορίας στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι από τότε, έχουμε αναπτύξει πολύ καλύτερες σχέσεις, τις έχουμε εμβαθύνει σε όλους τους τομείς.

Είναι θετικό να υπάρχουν τέτοιες επισκέψεις. Πιστεύω ότι και η τιμή προς τον Έλληνα  Πρωθυπουργό για τα 200 χρόνια της Ελευθέριας και της Ανεξαρτησίας της χώρας μας, είναι ενδεικτικό στοιχείο των σχέσεων μας και της ανάγκης των ΗΠΑ να αναδείξουν τις βαθιές ρίζες της δημοκρατίας, που βρίσκονται βεβαίως στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα