Θύμα κλοπής έπεσε η Μαρία Παπαγεωργίου. Η εντυπωσιακή influencer και σύντροφος του Κωνσταντίνου Βασάλου, έκανε γνωστό το συμβάν μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram. μη μπορώντας να κρύψει την οργή της αλλά και τη λύπη της. Όπως ανέφερε η συγκεκριμένη τσάντα δεν ήταν μόνο μεγάλης αξίας, ήταν δώρο της γιαγιάς της και μέσα είχε και ένα γράμμα της.
Το μακροσκελές μήνυμα της Μαρίας Παπαγεωργίου για την κλοπή της Chanel τσάντας της «Χθες πήγα στον Ρέμο και μου έκλεψαν την τσάντα… Εκτός από το ότι ήταν μεγάλης αξίας, ήταν η Chanel που μου είχε κάνει δώρο η γιαγιά μου και είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα. Εννοείται δεν της το έχω πει ακόμα.
Ναι, μιλάμε για υλικά αγαθά και ναι, δε μετράνε προφανώς, η ουσία στη ζωή μας βρίσκεται σε άλλα πράγματα, αλλά αυτός που κλέβει κάτι τέτοιο μάλλον αυτοσκοπός του είναι το υλικό.
Όσο και αν θέλω να μένω στο ότι πρόκειται για μία τσάντα, δεν παύει να είναι κάτι που με στρέσαρε πάρα πολύ. Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς νιώθει καλά ένας άνθρωπος την ώρα που ανοίγει μία ξένη τσάντα και βρίσκει τα προσωπικά αντικείμενα κάποιου άλλου. Από κλειδιά, λεφτά, μέχρι ένα γράμμα που είχα μέσα από μία κάρτα που μου είχε γράψει η γιαγιά σε κάτι γενέθλια και την κρατούσα εκεί χρόνια», έγραψε η ίδια σε story που μοιράστηκε και συνέχισε:
«Το μάθημα; Πρακτικά: Δεν ξαναπαίρνω τσάντα, παλτό κλπ μεγάλης αξίας σε τέτοια μαγαζιά. Το ίδιο κάντε κι εσείς. Να σημειωθεί ότι προσέχω πάρα πολύ τα πράγματά μου γενικά και την τσάντα την έβλεπα συνέχεια μέχρι που εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα
Ηθικά; Μην γίνεται αυτοσκοπός σας η απόκτηση υλικών αγαθών. Αρκέσου σε αυτά που έχεις ή που μπορείς να έχεις. Και τι έγινε αν δεν μπορείς να αγοράσεις κάτι ακριβό; Μπορείς να βρεις κάτι εξίσου ωραίο που να μπορείς να αγοράσεις. Γιατί να φθονείς τα υλικά αγαθά; Εννοώ σε νοιάζει μόνο η εικόνα σου και το υλικό που στο βωμό αυτού μπαίνεις στη διαδικασία να στερήσεις από κάποιον άλλο τα προσωπικά του αντικείμενα για να τα έχεις εσύ;
Πολύ στενάχωρο. Και αφού το φτάσαμε ως εδώ, σε γενικό πλαίσιο. σε γενικό πλαίσιο μιλώντας, ας διαβάζουμε λίγο παραπάνω, ας μορφωνόμαστε και ας μην κοιτάμε μόνο πώς θα φανεί ωραία η ζωή εδώ στα σόσιαλ γιατί τελικά δεν ζούμε. Και η γενιά που βλέπω γύρω μου σίγουρα ΔΕ ζει. Φυτοζωεί μέσα σε μία οθόνη», πρόσθεσε η Μαρία Παπαγεωργίου.