Παπαευαγγέλου: Σήμερα βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα

15.05.2021 / 8:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 3

«Το αποτύπωμα των ημερών του Πάσχα βλέπουμε τώρα», είπε από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι παρατηρούνται πολλές επιδημιολογικές εξάρσεις σε νησιά όπως στην Κάρπαθο, την Ικαρία, την Κέρκυρα και τη Σκιάθο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, οι νέοι πήγαν να δουν τους δικούς τους και μετέφεραν τον ιό από τις μεγαλες πόλεις. Οι λόγοι αύξησης των κρουσμάτων είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση και οι συναιθροίσεις, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει επιβάρυνση του συστήματος υγείας γιατί τα περισσότερα κρούσματα παρατηρούνται σε νέους, και μάλιστα σε ηλικίες 20-36 ετών.

Η καθηγήτρια επισήμανε ακόμη ότι σε ορισμένα νησιά όπως στην Κάρπαθο και την Ικαρία το ποσοστό εμβολιασμού με μια δόση αγγίζει το 40% και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ην ατομική προστασία.

«Είμαστε ανήσυχοι, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι υψηλός. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα διενεργήθηκαν περισσότερα από 2 εκατ. διαγνωστικά τεστ και θα αυξηθεί περισσότερο, καθώς άνοιξαν και άλλες δραστηριότητες. Σήμερα, 15 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, όλοι ξέρουμε καλά πως θα αποφύγουμε την έκθεσή μας στον ιό χωρίς απαγορεύσεις και χωρίς στερήσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα