Παρασκευή, 4.12.2020, 6:46 μμ

Παντού στολές – Οι δρόμοι της Πάτρας γέμισαν από ΜΑΤ – Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

17.11.2020 / 21:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Πιο έντονη από ποτέ ήταν η παρουσία της Αστυνομίας την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της και να μην γίνει η πορεία των αριστερών οργανώσεων, των φοιτητών και των αντιεξουσιαστικών ομάδων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάλυπταν από το μεσημέρι και μετά μία μεγάλη ακτίνα του κέντρου της Πάτρας που ξεκινούσε από την Τριών Ναυάρχων και τους γύρω δρόμους, έφτανε στην Γούναρη, συνεχιζόταν έως το πρώην Παράρτημα, καλύπτοντας την Ερμού και το Αστυνομικό Μέγαρο, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο από την πλατεία Πυροσβεστίου και μετά, κάνοντας γιουρούσια στους νεαρούς που είχαν εκδιωχθεί από την Κορίνθου.

Κάπως έτσι έγινε και το ξύλο που σύμφωνα με μαρτυρίες έπεσε στην περιοχή της Αγίας Σοφίας. Νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούσαν σε ελέγχους όπου έβλεπαν ομάδες που θεωρούσαν ύποπτες και που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην πορεία.

Στο τέλος απέκλεισαν για αρκετή ώρα πάνω από 40 άτομα στο πρώην Παράρτημα, αποχωρώντας μόνο όταν αποχώρησαν οι περισσότεροι από αυτούς. Οι δρόμοι  στο κέντρο της  της Πάτρας άνοιξαν από τις 9. 30 αι μετά.   Οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από την οδό Κορίνθου, όπου ήταν παρατεταγμένες κοντά στο Παράρτημα, επιστρέφοντας στην Ασφάλεια, στην οδό Ερμού.

Παράλληλα άρχισε η αποχώρηση και τον δυνάμεων που ήρθαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα από άλλους Νομούς. Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. παραμένει σε ετοιμότητα, έχοντας έντονη παρουσία στο κέντρο,  προκειμένου να αποτρέψει πιθανή επανάκαμψη των αντιεξουσιαστών.  Αξίζει να αναφέρουμε ότι αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές συνολικά.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα