Πάντα υπήρχαν στην Ελλάδα καρχαρίες, όπως και στον Πατραϊκό

15.07.2023 / 9:30
03-34

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι δημοσιεύσεις και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με βίντεο και φωτογραφίες από καρχαρίες που εντοπίζονται στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, προκαλώντας αναστάτωση σε μερίδα των χρηστών του διαδικτύου.

Έτσι αυτό που κάποτε θα μάθαιναν, 5-10 άνθρωποι πλέον γίνεται γνωστό σε χιλιάδες… Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα φιλοξενεί μόνιμα στα νερά της τουλάχιστον 36 είδη καρχαριών, ενώ έχουν καταγραφεί στο παρελθόν μέχρι και 43 είδη καρχαριών. Τα μόνιμα είδη αναπαράγονται κανονικά στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Κάποια είδη που βλέπουμε σαν νεογέννητα αφορούν τον Λευκό Καρχαρία, Γαλάζιο καρχαρία κ.α.

Μάλιστα, και στον Πατραϊκό κόλπο έχουν εντοπιστεί καρχαρίες και κάποιοι μάλιστα έχουν πιαστεί στα δίχτυα ψαράδων. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, μιας και αφενός οι καρχαρίες προτιμούν τα βαθιά νερά, ενώ οι άνθρωποι που πεθαίνουν παγκοσμίως κάθε χρόνο από επίθεση καρχαρία δεν υπερβαίνουν τους 4 με 5. Μάλιστα, δεν τους «τρώει» ο καρχαρίας, ο οποίος δεν διαθέτει καλή όραση, αλλά τους τραυματίζει μέσα στο νερό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα