Πάνω από 5.000 κρούσματα στην Αχαΐα το δίμηνο της έξαρσης Φλεβάρη – Μάρτη

06.04.2021 / 8:57
patra_lockdown

Η Αχαΐα και η Πάτρα μαζί της, έχουν κολλήσει εδώ και δύο μήνες στην βαθιά κόκκινη ζώνη και οι εποχές που η περιφερειακή ενότητα είχε ένα σταθερό επιδημιολογικό φορτίο μοιάζουν να είναι μακρινές.

Ο νομός δεν λέει να βγει από το τούνελ της έξαρσης στο οποίο μπήκε από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και κορυφώθηκε τον Φεβρουάριο, δίνοντας τη συνέχεια του στον Μάρτιο.

Τα κρούσματα από τότε μέχρι σήμερα δεν λένε να πέσουν στην Αχαΐα και τα τριψήφια νούμερα σε καθημερινή βάση στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, έχουν γίνει ρουτίνα.

Το σκληρό lockdown, με την κλειστή αγορά δεν απέδωσε τίποτα, ούτε συνέβαλε στην ανακοπή της έξαρσης. Ο Μάρτιος με 3.230 κρούσματα συνολικά ήταν με διαφορά ο χειρότερος μήνας της πανδημίας για την Αχαΐα.

Όμως πήρε και αυτός τη σκυτάλη από τον Φλεβάρη με τα 2.212 κρούσματα στο σύνολο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δίμηνο αυτό της έξαρσης το σύνολο των μολύνσεων που εντοπίστηκαν στην Αχαΐα ξεπέρασε το φράγμα των 5.000 κρουσμάτων και πλησίασε τα 5.500.

Πιο συγκεκριμένα τα κρούσματα έφτασαν μέσα στο διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου για την Αχαΐα τα 5.442, δηλαδή σχεδόν τα μισά των υπολοίπων μηνών της πανδημίας.

Οι αριθμοί λοιπόν δείχνουν από μόνοι τους το μέγεθος της διασποράς του ιού στην Αχαΐα και την άνοδο που είχε η καμπύλη του μέσα σε ένα διάστημα δύο μηνών.

Το χειρότερο αρνητικό ρεκόρ για το νομό παραμένουν τα 178 κρούσματα της 3ης Μαρτίου, ενώ η χειρότερη εβδομάδα του μήνα ήταν το διάστημα από 21 έως 28 Μαρτίου που εντοπίστηκαν 772 κρούσματα μέσα σε εφτά μέρες.

Ακολούθησε η πρώτη εβδομάδα του μήνα (1 με 7 Μαρτίου) με 721 κρούσματα, στη συνέχεια η τρίτη (από 15 έως 21 Μαρτίου), με 706 κρούσματα και ύστερα η δεύτερη (από 8 έως 14) με 695. Ακόμα όμως και οι τελευταίες μέρες του Μάρτη (από 29 μέχρι 31 Μαρτίου) απέδωσαν 336 κρούσματα στο σύνολο τους.

Με λίγα λόγια ο Μάρτιος απογείωσε την έξαρση που καλλιέργησε ο Φεβρουάριος και μένει να δούμε τι θα κάνει ο Απρίλης που έχει μπει και αυτός φουριόζος για την Αχαΐα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα