Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών: Διαδικτυακή συνάντηση για τα έθιμα του Δωδεκαημέρου

10.12.2020 / 17:36
xristougena-kalikat

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, με αφορμή τις εορτές του Δωδεκαημέρου, προσκαλεί φίλους του λαϊκού πολιτισμού και της Ηπείρου, ερευνητές της παράδοσης, επιστήμονες του χώρου, φοιτητές και λαογράφους, το Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, και ώρα 6:00 μ.μ. στη διαδικτυακή συνάντηση με τίτλο «Ήθη, δρώμενα και έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Ήπειρο: Ανθρωπολογικές και Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις”.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Αναγκαία η προηγούμενη εγγραφή των ενδιαφερομένων μέσω της ακόλουθης φόρμας https://forms.gle/bdgbAQGCvZLnuFkF7 , μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, 18/12/2020. Οποιοσδήποτε εγγραφεί, θα του αποσταλεί στο email του, τo πρωί του Σαββάτου, 19/12/2020, ο σύνδεσμoς από όπου θα παρακολουθήσει τη συνάντηση.

Εισηγητές οι: Στάθης Μπάλιας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Λεωνίδας Σωτηρόπουλος, Κοινωνικός Ανθρωπολόγος-Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, και η Δρ. Κοινωνιολογίας, διδάσκουσα στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανδρομάχη Μπούνα. Μετά τις εισηγήσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διηγηθούν/περιγράψουν το δικό τους βιωμένο έθιμο/δρώμενο, ενώ στην τρίτη ενότητα θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

Θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από πιστοποιημένες διερμηνείς. Ειδικότερες πληροφορίες και προϋποθέσεις εγγραφής στο [email protected] / http://www.panepirotikospatras.gr /καθώς και στo τηλέφωνο 6947507235.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα