Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινούν οι ομιλίες του Ωρίωνα – Μια χρονιά σε μια ώρα

20.11.2023 / 14:35
f7e6ddde1f7d5e00

Ο «Ωρίων» αρχίζει και πάλι τις τακτικές εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο, σε νέο χώρο! Εφεξής, ο χώρος των ομιλιών θα είναι το Τμήμα Γεωλογίας. Σας προσκαλούμε αυτή την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 σε βραδιά με τίτλο «Μια χρονιά σε μια ώρα – Αστρονομικά γεγονότα και νέες αστρονομικές γνώσεις από το 2023» και ομιλητή τον κ. Αργύρη Δρίβα, Φυσικό και αντιπρόεδρο του «Ωρίωνα».

Περίληψη ομιλίας:
Ποια αστρονομικά γεγονότα συνέβησαν φέτος; Ποιες νέες γνώσεις πρόσθεσαν οι αστρονομικές παρατηρήσεις; Ποιες νέες διαστημικές αποστολές ξεκίνησαν και για ποιους προορισμούς; Αρκετές σημαντικές στιγμές, και ίσως κάποιες ασήμαντες, από τον κόσμο του Διαστήματος θα παρουσιάσει ο Αργύρης Δρίβας.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/706086244485876/

Χώρος διεξαγωγής είναι η αίθουσα 026 που βρίσκεται στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Επισημαίνουμε πως λόγω του προσωρινού κλεισίματος της εισόδου από τον κυκλικό κόμβο του Πανεπιστημίου που εξυπηρετεί το Τμήμα Γεωλογίας, για να έρθετε με αυτοκίνητο πρέπει να μπείτε από την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου (όπου είναι το φυλάκιο), να στρίψετε αριστερά στο φανάρι της Πρυτανείας προς την οδό Καζαντζάκη και μετά πάλι αριστερά στην οδό Υπατίας. Το κτήριο Γεωλογίας είναι το τελευταίο μεγάλο κτήριο που θα συναντήσετε πριν το τέλος του δρόμου (δείτε συνημμένο χάρτη).

Στίγμα Τμήματος Γεωλογίας: https://maps.app.goo.gl/CbGZQqihmhgnFd65A (προσοχή το google δεν κάνει πάντα σωστή δρομολόγηση).

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα