Πανεπιστήμιο Πατρών – Βρέθηκαν οι χώροι που θα λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα

25.07.2021 / 14:08
ka 26

Το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει «κλειδώσει» μετά από επικοινωνία του πρύτανη, Χρήστου Μπούρα, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές, οι χώροι που θα αξιοποιηθούν ως  εμβολιαστικά κέντρα για φοιτητές, καθηγητές και εργαζομένους, έχουν βρεθεί, τόσο στην πανεπιστημιούπολη στο Ρίον, όσο και στο Κουκούλι, ώστε να είναι κοντά και στα δύο νοσοκομεία της πόλης. Αντίστοιχους χώρους έχουν βρεθεί και στον Πύργο, στην Αμαλιάδα, στο Αίγιο, στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, όπου λειτουργούν Τμήματα του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Το μεγάλο στοίχημα για τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι από τον Σεπτέμβριο και μετά, με την εμβολιαστική διαδικασία να προχωρά και τους σπουδαστές να εμβολιάζονται, να επιστρέψει η κανονικότητα για το ίδρυμα που δεν είναι άλλη από την δια ζώσης εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ακαδημαϊκή κοινότητα και ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που ακολούθησαν στο σύνολο των σχολών του ιδρύματος, είχε ένα αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα των σπουδών τους και πρέπει να σταματήσει.

Επιπλέον, δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στις σχολές εκείνες που έχουν αρκετά εργαστήρια και που η παρακολούθηση τους θα έπρεπε να είναι δια ζώσης. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών είναι από αυτούς που από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε υπέρ των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι είναι η μοναδική λύση για την επιστροφή στην κανονικότητα των ακαδημαϊκών σπουδών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα