Πανεπιστήμιο Πατρών: Τελετή Αναγόρευσης του Αρχιτέκτονα Ηλία Δ. Ζέγγελη, σε Επίτιμο Διδάκτορα

26.05.2023 / 9:57
panepistimio-patron

O Αρχιτέκτονας, Ηλίας Δ. Ζέγγελης,  θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής Ιωάννης Αίσωπος ενώ θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Καθηγητή Ιωάννη Αίσωπο και η περιένδυσή του από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Χρήστο Μπούρα. Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του τιμώμενου με τίτλο: «Έξοδος ή Οι Εθελοντές Δεσμώτες της Αρχιτεκτονικής». Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/teleti-anagorefsis-tou-architektona-ilia-d-zengeli-se-epitimo-didaktora-6-6-2023/

Διαδικτυακή Ομαδική Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, 12.00 έως 13.30
Στο πλαίσιο της Πράξης «Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πατρών», το Τμήμα Υποστήριξης Φοιτητών, Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας, θα υλοποιήσει την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, 12.00 έως 13.30, Διαδικτυακή Ομαδική Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: «Αγορά Εργασίας και Επιτυχημένες Πρακτικές στη Νέα Ψηφιακή Εποχή» για τους φοιτητές/τριες και απόφοιτους/τες του Πανεπιστημίου Πατρών.
΄΄Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».΄΄
Υπεύθυνος Έργου: κ. Δημήτριος Μούρτζης, Καθηγητής/Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών Π.Π. email: [email protected]
Στόχος της δράσης είναι η τεκμηριωμένη πληροφόρηση και συμβουλευτική υποστήριξη των φοιτητών/αποφοίτων, η ενδυνάμωση σε ζητήματα προσωπικής ανάπτυξης, η καλλιέργεια γνώσεων και δεξιοτήτων στη νέα Ψηφιακή Εποχή και η προώθηση ευκαιριών απασχόλησης, σταδιοδρομίας και ομαλής ένταξής τους στην αγορά εργασίας.
Οι φοιτητές/τριες και απόφοιτοι/τες του Πανεπιστημίου Πατρών που θα  παρακολουθήσουν τη Διαδικτυακή Ομαδική Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν  σχετικά με την επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στους κλάδους της επιστήμης, για τη σύνταξη ενός ελκυστικού βιογραφικού, τις τεχνικές μιας επιτυχημένης συνέντευξης καθώς και για τη χρήση της τεχνολογίας στην ανεύρεση θέσεων εργασίας.
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα για ζητήματα που τους απασχολούν όπως μεταξύ άλλων: κατάρτιση και δια βίου μάθηση, μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα T. Μιχαλακέα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Υποστήριξης Φοιτητών Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας,  στο e-mail [email protected] ,  τηλ: 2610 969662.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να υποβάλετε εδώ:
https://www.cais.upatras.gr/form/ekdilosi-endiaferontos-gia-30-5
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ:
(https://upatras-gr.zoom.us/j/92009394405?pwd=dytheHIrMnFXSjNxdEdoWHdlVFhrdz09)

Meeting ID: 920 0939 4405
Passcode: 149198

—-

26.5.23 | Παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Σύλλογο Ελληνικών παραδοσιακών χορών Πανεπιστημίου Πατρών
Στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών 2023» του Πανεπιστημίου Πατρών που διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτιστικής Ανάπτυξης, θα πραγματοποιηθεί  μεγάλη παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού Πανεπιστημίου Πατρών (Σ.Ε.Π.Χ.Π.Π.), στις 26 Μαΐου 2023, ώρα 8:00 το βράδυ, στο μεγάλο αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Στην εκδήλωση με τίτλο «Ελληνικός παραδοσιακός χορός: Απ’ άκρη σ’ άκρη ζωντανός», θα συμμετέχουν πάνω από 200 χορευτές και χορεύτριες του Σ.Ε.Π.Χ.Π.Π. (φοιτητές, φοιτήτριες, εργαζόμενοι, παιδιά εργαζομένων καθώς και φίλοι). Έχει επίσης προσκληθεί η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών να ερμηνεύσει αντιπροσωπευτικά τραγούδια, η Ένωση Κυπρίων Αχαΐας να παρουσιάσει χορούς της Κύπρου και ο Φάρος Ποντίων Πατρών με χορούς των Ελλήνων προσφύγων του Πόντου. Όλη την εκδήλωση συνοδεύει πολυμελής ορχήστρα με πολλά παραδοσιακά όργανα και ερμηνευτές. Η παράσταση έχει σκοπό να αναδείξει την αξία και τη σημασία της ζωντανής μουσικής και χορευτικής παράδοσης του Ελληνισμού σήμερα. Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ευσταθία Ηλιοπούλου, θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από την Κεφαλονιά ως τα βάθη της Μικράς Ασίας και από την Κύπρο και την Κρήτη ως τη Θράκη και το Μωριά. Θα αναδειχθούν και θα τιμηθούν γεωγραφικές περιοχές με πλούσια μουσική παράδοση και χορευτική διαδικασία, θυμίζοντας και γνωρίζοντας στον θεατή το τρίπτυχο Χορός-Μουσική-Τραγούδι. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γρηγόριος Μικρώνης.

—-

31.5.2023 | “Safety Summer ’23 – Καλοκαίρι με ασφάλεια” – Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών
Ο Οργανισμός Safety Project την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, διοργανώνουν την Ημερίδα: Safety Summer ’23 με τη συμμετοχή των επίσημων φορέων: Λιμενικό Σώμα Πάτρας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Πάτρας, ΕΚΑΒ Πάτρας και  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Πατρών.
Ενημερωτική εκδήλωση για ένα καλοκαίρι με ασφάλεια και μαθήματα πρώτων βοηθειών, με βεβαίωση παρακολούθησης.
Περισσότερα: https://www.upatras.gr/safety-summer-23-kalokairi-me-asfaleia-31-05-2023/

—-

Έως 2 Ιουνίου 2023 η ηλεκτρονική αξιολόγηση μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2023 
Η διαδικασία  ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από φοιτητές θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουνίου 2023. Δυνατότητα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τα προπτυχιακά, εργαστηριακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, έχουν οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα εν λόγω μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος του Ψηφιακού Άλματος, εντός της περιόδου υποβολής των δηλώσεων αλλά και των τοπικών συστημάτων που λειτουργούν σε  όσα Τμήματα δεν έχουν ενταχθεί πλήρως στο Ψηφιακό Άλμα. Η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και υλοποιείται με τρόπο που διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Η είσοδος στο ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς του κάθε φοιτητή. Για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε στο https://ps.modip.upatras.gr/.

—-

Εργαστήριο επαγγελματικής ανάπτυξης: «Δικτυώσου και εσύ στο LinkedIn»
Η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών” διοργανώνει δωρεάν βιωματικό εργαστήριο (workshop) με τίτλο «Δικτυώσου και εσύ στο LinkedIn». Το εργαστήριο απευθύνεται σε φοιτητές/τριες Ευπαθών/ Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων. Το εργαστήριο θα είναι διάρκειας 2 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις 30/05/2023, 16:00-18:00.
Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος: https://socialwelfare.upatras.gr/ergastirio-epaggelmatikis-anaptyxis-3/

—-

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για το προσωπικό και ΜΦ/ΥΔ του Πανεπιστημίου Πατρών
Η Συντονιστική Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας και το Γραφείο Τεχνικού Ασφαλείας και Ιατρού Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνουν Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών το οποίο απευθύνεται στο προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών (διοικητικό προσωπικό, Διδακτικό και Εκπαιδευτικό εν γένει Προσωπικό) και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και Υποψήφιους Διδάκτορες. Το σεμινάριο θα αφορά χώρους εργασίας γραφείων και χαμηλό δείκτη εργασιακής επικινδυνότητας.  Σε αυτό θα διδαχθούν η παροχή πρώτων βοηθειών σε περιβάλλον γραφείου και η λήψη ασφαλών, άμεσων και αποτελεσματικών ενεργειών για την αντιμετώπιση σημαντικών περιστατικών ανάγκης. Στο σεμινάριο θα διδάξουν εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Πάτρας και θα διεξαχθεί εντός του Ιουνίου.
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε να συμπληρωθεί η φόρμα στην διεύθυνση https://forms.gle/NMxYV97kG71rGz8fA

—-

Επίτιμος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Αρμενίας ο Σωτήριος Μπασκούτας
Επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου της Αρμενίας Russian-Armenian, αναγορεύθηκε ο καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Σωτήρης Μπασκούτας. Η διάκριση οφείλεται στην ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά του στις Νανο-επιστήμες καθώς και στην πολύτιμη βοήθειά του στην ενδυνάμωση της ερευνητικής δραστηριότητας του Russian-Armenian University στην επιστημονική περιοχή των νανουλικών μέσω κοινών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

—-

Ελληνική υποψηφιότητα WOMAN IN ENERGY – Ευρωπαϊκά Βραβεία EUSEW
Η Αναστασία Μόσχοβη, απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών και κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού τίτλου από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις finalists γυναικών υποψήφιων επιστημόνων, μηχανικών υψηλού και διαγεγνωσμένου κύρους για το Ευρωπαϊκό Βραβείο “Women in Energy” (https://interactive.eusew.eu/awards/#woman-in-energy) της EUSEW (EUSEW Interactive). Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης #EuropeanSustainableEnergyWeek αναγνωρίζουν εξαιρετικά άτομα και έργα για την καινοτομία και τις προσπάθειές τους στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι νικήτριες ανακηρύσσονται μέσα από online ψηφοφορία, χωρίς καταχώρηση προσωπικών δεδομένων, η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 11/06/2023. Καθώς η υποψηφιότητα της είναι η μόνη από την Ελλάδα,  θα ήταν μεγάλη τιμή, ως απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών,  να την στηρίξετε μέσα από την ψήφο σας σε αυτήν την ψηφοφορία, για να αναδειχθεί η θέση των γυναικών στην Εκπαίδευση, στην Επιστήμη, στην Τεχνολογία και στη Βιομηχανία.
Link για την ψηφοφορία:
https://interactive.eusew.eu/awards/woman-in-energy/materials-engineer-bringing-energy-innovation-to-greece

Link της υποψηφιότητας στο Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=5ido1oS76lM

Ιστοσελίδα με πληροφορίες για την υποψήφια στα Ελληνικά
https://eusew-2023.prezly.com/e-mechanikos-ylikon-pou-phernei-ten-energeiake-kainotomia-sten-ellada-anakoinotheke-os-o-phinalist-sta-europaika-brabeia-biosimes-energeias-2023

Ιστοσελίδα με πληροφορίες για την υποψήφια στα Αγγλικά
https://eusew-2023.prezly.com/materials-engineer-bringing-energy-innovation-to-greece-announced-as-a-finalist-in-the-2023-european-sustainable-energy-awards

—-

Πάτρα – Το 20 MOI (Minutes Of Innovation) επέστρεψε για 7η συνεχόμενη χρονιά!
Η Αεροδιαστημική, η Αεροναυπηγική και η Μηχανική συναντούν τους λάτρεις τους σε ένα  διήμερο συνέδριο γεμάτο εικοσάλεπτες ομιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες και ειδικούς του χώρου! Το 20ΜΟΙ, το ετήσιο Συνέδριο Αεροδιαστημικής και Αεροναυπηγικής της EUROAVIA Patras, είναι η ευκαιρία για το κοινό να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας με έναν τρόπο εναλλακτικό: με σύντομες ομιλίες, συζητήσεις, σεμινάρια, διαγωνισμούς και δώρα! Στόχος της EUROAVIA Patras είναι να εμπνεύσει φοιτητές και λάτρεις της επιστήμης, να τους βοηθήσει να δικτυωθούν και παράλληλα, να διατηρήσουν ένα κλίμα ευχάριστο στο οποίο θα μπορεί ο καθένας  να χτίσει αναμνήσεις! Φέτος λοιπόν, με σημαντικούς χορηγούς και με δυνατό community, το 20ΜΟΙ επιστρέφει στις 27 & 28 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο Μαστρογιάννης  του Πανεπιστημίου Πατρών.
Όλες οι λεπτομέρειες γύρω από το event όπως ομιλητές και το πρόγραμμα της εκδήλωσης, βρίσκονται εδώ: https://linktr.ee/20moi
Μία γεύση από το συνέδριο, παρακολουθώντας τα τελευταία 20MOI: https://youtube.com/playlist?list=PL0s6WNi4p5Z6QZvI5wL84lsp3VemKfpMi.
Τέλος παρατίθονται τα social media της EUROAVIA Patras : FacebookInstagram και LinkedIn, για όλες τις νέες εξελίξεις!
#EUROAVIAPatras #EUROAVIA #20MOI #20minutesofinnovation

—-

Συνάντηση αποφοίτων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών
Έχει οργανωθεί και προγραμματισθεί συνάντηση, όλων των συμφοιτητών που εγγράφηκαν στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Πατρών το ακαδημαϊκό έτος 1979, με οποιοδήποτε τρόπο (εισαγωγή με εξετάσεις, μεταγραφή από άλλο ίδρυμα κλπ). Η συνάντηση έχει οριστεί για το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω του e-mail : [email protected]

—-

Τελετή Ονοματοδοσίας Αμφιθεάτρου Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (Τ.Ο.Ε) του Πανεπιστημίου Πατρών σας προσκαλεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 και ώρα 12:00 στην Τελετή Ονοματοδοσίας του Αμφιθεάτρου 1 (ισόγειο νέου κτιρίου Τ.Ο.Ε) σε Αμφιθέατρο «Χρήστος Ι. Πάντζιος».

—-

Εσωτερικό Πρωτάθλημα Στίβου στην 16η Ημέρα Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πατρών. Δηλώστε συμμετοχή!
Στo πλαίσιo της 16ης Αθλητικής Ημέρας του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, θα διεξαχθεί το Εσωτερικό Πρωτάθλημα Στίβου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Φοιτητές-τριες, μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικό Προσωπικό, λοιποί Εργαζόμενοι και Φίλοι του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στους αγώνες είναι οι ενδιαφερόμενοι να επιδείξουν στη Γραμματεία των αγώνων την κάρτα μέλους του Γυμναστηρίου ή πιστοποιητικό υγείας από καρδιολόγο ή παθολόγο, ή κάρτα υγείας αθλητή για το έτος 2022-2023.
Για την καλύτερη προετοιμασία της διεξαγωγής του πρωταθλήματος δηλώστε συμμετοχή στο [email protected] ή στο τηλ.: 2610997755, με θέμα: “Δήλωση συμμετοχής στο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Στίβου του Πανεπιστημίου Πατρών”.

—-

Εκδηλώσεις στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο

  • Επιστημονική Εκδήλωση: «Λογοθεραπεία και Τεχνολογία»
    27.5.23
  • Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «APPLY Study visit»
    31.5.23

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.confer.upatras.gr/

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα