Πανεπιστήμιο Πατρών: Για πρώτη φορά ο πιο έγκριτος διαγωνισμός προγραμματισμού παγκοσμίως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

02.10.2023 / 8:51
class

Ο πιο έγκριτος διαγωνισμός προγραμματισμού παγκοσμίως έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε Πανελλαδικό επίπεδο στις 13 και 14 Οκτωβρίου! Πρόκειται για μια πρωτοβουλία φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής καθώς και του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Η φοιτητική ομάδα Algoforum, σε συνεργασία με τις ACM AUTh, ACM uPatras, IEEE NTUA και IEEE uPatras διοργανώνουν τον πρώτο GRCPC (Greek Collegiate Programming Contest), το Πανελλαδικό παράρτημα του ICPC, του διεθνή αλγοριθμικού-προγραμματιστικού διαγωνισμού για φοιτητές.

Ο πρώτος GRCPC θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Οκτωβρίου δια ζώσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, αλλά και διαδικτυακά για όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Δήλωσε συμμετοχή με την παρέα σου σε ομάδες των τριών για να λύσεις διασκεδαστικά αλγοριθμικά προβλήματα που απαιτούν δημιουργικότητα, ευρηματικότητα, προσαρμοστικότητα και ομαδικότητα!

Παρακολούθησε ομιλίες σχετικά με το competitive programming και τον επαγγελματικό χώρο του τομέα από ομιλητές διεθνούς κλάσης!

Οι 3 καλύτερες ομάδες από κάθε Πανεπιστήμιο θα προκριθούν στην επόμενη Ευρωπαϊκή φάση της Ρουμανίας τον Δεκέμβριο! Επιπρόσθετα, τις καλύτερες ομάδες σε Πανελλαδικό επίπεδο περιμένουν δώρα που θα ανακοινωθούν στον διαγωνισμό!

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:

Ο GRCPC απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές τμημάτων STEM της χώρας!

Οι προϋποθέσεις πρόκρισης στις επόμενες φάσεις του ICPC είναι πιο αυστηρές και μπορείτε να τις βρείτε κατά την εγγραφή σας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα της ομάδας του Algoforum στο facebook για ανακοινώσεις για τον διαγωνισμό.

Μπείτε στο discord server του διαγωνισμού για απορίες και για να βρείτε ομάδα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα