Πανεπιστήμια: Προσλήψεις 1.000 ειδικών φρουρών για φύλαξη ΑΕΙ

13.01.2021 / 13:39
panepisthmio-_astynomia

Στην πρόσληψη 1.000 ειδικών φρουρών προχωρά η Ελληνική Αστυνομία, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με τη φύλαξη των πανεπιστημιακών κτιρίων. Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε ότι οι αστυνομικοί που θα προσληφθούν στα ΑΕΙ δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα αλλά μόνο γκλομπ και ειδικά σπρέι. Οταν υπάρχουν σοβαρά περιστατικά εγκληματικότητας μέσα στα ιδρύματα θα επεμβαίνουν και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας .Θα περάσουν από συγκεκριμένη εκπαίδευση και θα διατεθούν στα ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν κάθε εποχή και περίοδο. Θα έχουν πλήρη αστυνομικά καθήκοντα και ειδικές στολές, οι οποίες ήδη σχεδιάζονται. Πρόθεσή μας όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι το «προσωπικό να διατεθεί σε κάθε ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος».

Τι ανακοινώνουν Κεραμέως – Χρυσοχοΐδης

  1. Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια (θα ισχύσει από φέτος δηλαδή το 2021)
  2. Αλλαγές στο μηχανογραφικό (δυο φορές κατάθεση μηχανογραφικού) θα ισχύσει από το 2022.
  3. Οριο φοίτησης στα ΑΕΙ. Το 30% των φοιτητών δεν αποφοιτά ποτέ. Το μέτρο θα ισχύσει για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και όχι τους παλιούς.
  4. Σύσταση Σώματος Ασφάλειας των πανεπιστημίων το οποίο θα υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία

Μπαίνουν και τα δημόσια ΙΕΚ στο μηχανογραφικό δελτίο

Σύμφωνα με την κα Κεραμέως, από το καλοκαίρι του 2021 θα δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων να συμπληρώσουν για πρώτη φορά ένα δεύτερο, προαιρετικό μηχανογραφικό για την επιλογή δημοσίων ΙΕΚ, πέρα από το μηχανογραφικό για την εισαγωγή στα ΑΕΙ που θα γίνεται βάσει πανελληνίων. Στόχος των αλλαγών είναι να γίνεται συνειδητά η επιλογή των σπουδών των υποψηφίων μετά το Λύκειο, όπως τόνισε η υπουργός.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα