Πανελλήνιες 2023: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα, πότε οι βάσεις

03.05.2023 / 8:55
panelladikes2022_2-scaled-1

Η διαδικασία των Πανελλήνιων εξετάσεων, όπως έχουν επισημάνει αρμόδιες πηγές, δεν θα επηρεαστεί από τη διεξαγωγή των εκλογών, ακόμα και στο σενάριο της επαναληπτικής κάλπης, στα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου.

Διαφωτιστικές πληροφορίες για τις Πανελλήνιες έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης. Μιλώντας χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο κ. Κόπτσης είπε ότι «τέλος Ιουνίου προβλέπεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων των γενικών και των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν αρχές Ιουλίου».

Σχετικά με τις βάσεις, ο κ. Κόπτσης είπε ότι «ευελπιστούμε μέχρι τέλος Ιουλίου να έχουμε και τις βάσεις εισαγωγής». Στόχος, προσέθεσε, είναι να βγουν τουλάχιστον στην ίδια ημερομηνία με πέρυσι αν όχι νωρίτερα. «Πολύ νωρίς πάντως, αν όχι τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου θα ξέρουν οι φοιτητές μας πού θα πάνε και αυτό για να έχουν έναν, ενάμιση μήνα στη διάθεσή τους να προγραμματίσουν τη ζωή τους» επισήμανε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.

Κανονικά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κόπτσης σημείωσε ότι ισχύει η ελάχιστη βάση εισαγωγής, όπως ισχύει το ποσοστό το οποίο δίνουν οι σχολές για κάθε ένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα, τονίζοντας πως η βάση εισαγωγής έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, καθώς φέτος εισάγονται, όπως και πέρσι εισήχθησαν, περίπου με 7 βαθμολογία ενώ εισάγονταν με 0,1- 0,2.

«Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπαίνουν όλοι στις σχολές να τελειώνει μικρό ποσοστό, να μην έχουμε δηλαδή φοιτητές οι οποίοι βγαίνουν από το πανεπιστήμιο. Η ποιότητα των σπουδών δεν αναβαθμιζόταν, είναι αυτονόητο, όταν μπαίνει ο καθένας ο οποίος δεν ενδιαφέρεται να τελειώσει τη σχολή» υποστήριξε ο κ. Κόπτσης, υπογραμμίζοντας ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν επηρεάζει καθόλου αυτούς που έχουν υψηλές βαθμολογίες, ενώ υπογράμμισε πως δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από το 50% των επιτυχόντων, μπαίνουν στην πρώτη επιλογή τους, γιατί επιλέγουν τη σχολή την οποία θέλουν πραγματικά και εισάγονται σε αυτήν.

Πότε κλείνουν τα σχολεία
«Για τα Λύκεια η 18η Μαΐου, δηλαδή την Πέμπτη προ των βουλευτικών εκλογών, είναι η τελευταία μέρα μαθημάτων. Για τα Γυμνάσια είναι η 30η Μαΐου. Για το Δημοτικό όπως πάντα δεν αλλάζει κάτι, τελειώνουν 15 Ιουνίου. Από τις 23 Μαΐου αρχίζουν οι απολυτήριες και οι προαγωγικές εξετάσεις. Ήμασταν έτοιμοι για όλα τα σενάρια εδώ και πολύ καιρό και είμαστε πανέτοιμοι» συμπλήρωσε κλείνοντας ο κ. Κόπτσης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα