Πανελλήνιες 2021: Προς 15 Ιουνίου η έναρξή τους – Μέχρι το τέλος του μήνα το πρόγραμμα!

06.04.2021 / 17:30
panelladikes-panellhnies-exetaseis-2020

Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν ίδια μέρα με πέρσι, 15 Ιουνίου δηλαδή, ενώ οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του Απριλίου. Πλησιάζει η ώρα, παιδιά!

Αναλυτικότερα, το πλάνο με τις ημερομηνίες του Υπ. Παιδείας σύμφωνα με ρεπορτάζ του esos.gr είναι:
• Μέχρι 15 Απριλίου να ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων ανά τμήμα, οπότε θα γνωρίζουμε και ποια τμήματα δε θα συμπεριληφθούν στο νέο Μηχανογραφικό Δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι.

• Μέχρι 30 Απριλίου να ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων στις Σχολές στρατιωτικές, αστυνομικές, Πυροσβεστών και ΑΕΝ.

• Μέχρι 14 Μαΐου να ανακοινωθεί η κατάταξη των τμημάτων ανά Επιστημονικό Πεδίο.

• Μέχρι 31 Μαΐου να ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων συγκεκριμένων ειδικοτήτων, στα ΙΕΚ, ειδικά για τους υποψηφίους που θα συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό, παράλληλα με το Μηχανογραφικό για τα ΑΕΙ.

Ελπίζουμε να μην υπάρξουν αλλαγές τελευταίας στιγμής, πόσο μάλλον στην ημέρα που ξεκινούν οι Πανελλαδικές, δημιουργώντας επιπλέον άγχος στους φετινούς μαθητές της Γ’ Λυκείου. Γιατί έχουν ήδη αρκετούς λόγους να νιώθουν φόβο κι αγωνία, αφού πέρα από την πανδημία που έχει επηρεάσει σίγουρα αρνητικά την ψυχολογία τους, θα έρθουν αντιμέτωποι και με ορισμένες αλλαγές.

Μία από αυτές και η ΕΒΕ, η οποία θα ισχύσει από φέτος για πρώτη φορά κι εκτιμάται ότι θα αφήσει εκτός πανεπιστημίων 7.000 υποψήφιους. Αν υπολογιστούν και οι 10.000 που ούτως ή άλλως δε θα καταφέρουν να μπουν σε κάποια Σχολή, ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τους 17.000 για φέτος. Πέρα από τα άτομα αυτά που θα μείνουν εκτός όμως, το γεγονός αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στα τμήματα χαμηλής ζήτησης, τα οποία συναντώνται κυρίως σε περιφερειακά Πανεπιστήμια.

Μια άλλη αλλαγή που θα συναντήσουμε, σχετίζεται με τα Μηχανογραφικά, τα οποία θα συμπληρωθούν σε δύο φάσεις.

Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα σε τελειόφοιτους και υποψήφιους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προς κάλυψη θέσης καταρτιζόμενου σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. με την υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για συγκεκριμένο αριθμό θέσεων των δημόσιων. Αυτό θα υποβάλλεται κατά την περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού πρώτης φάσης, για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα