Πανελλήνιες 2021: Οι «δέκα εντολές» για διαχείριση χρόνου και υψηλότερη βαθμολογία

12.06.2021 / 18:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
panellinies_panelladikes_alfavita_intime

Διαβάστε προσεκτικά τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και τα κείμενα για το θέμα έκθεσης. Όλα έχουν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Σχεδόν πάντα το τελευταίο θέμα στις εξετάσεις είναι και το πιο δύσκολο. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από το πιο εύκολο ώστε να διαχειριστείτε τον χρόνο σας.

Αν διαπιστώσετε ότι δεν γνωρίζεται καλά κάποιο θέμα και σας δυσκολεύει μην απογοητεύεστε. Μπορεί να είναι όντως δύσκολο και να είναι «εμπόδιο» για όλους τους υποψήφιους. Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα αν και μικρή να ακυρωθεί διότι είναι λάθος. Κάτι που δεν συμβαίνει βέβαια στην Νεοελληνική γλώσσα και την έκθεση στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Θα πρέπει να επιδείξετε την απαραίτητη ψυχραιμία ώστε να προχωρήσετε παρακάτω ώστε να μην πτοηθεί το ηθικό σας.

Αν χάσετε την ψυχραιμία σας μπορεί να επηρεαστεί η επίδοση σας και στα θέματα που γνωρίζεται.

Να είστε αναλυτικοί και επεξηγηματικοί στον τρόπο που γράφετε. Θα πρέπει να μην δημιουργούν οι απαντήσεις καμία αμφιβολία στον διορθωτή για το αν είστε διαβασμένοι. Το κάθε από τα 4 συνήθως θέματα στην Νεοελληνική Γλώσσα που πέφτουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις θα χρειαστεί περίπου 45 λεπτά και θα πρέπει αν κατανέμετε τον χρόνο σας ανάλογα. Όταν ο χρόνος σας αρχίζει να στενεύει θα πρέπει να κάνετε έναν έλεγχο σε αυτά που έχει γράψει και μπορείτε να βελτιώνεται τις διατυπώσεις σας.

Επίσης κατά την διάρκεια του «χτενίσματος» του διαγωνίσματος σας μπορείτε να σώσετε μόρια και βαθμούς αφού μικρές διορθώσεις μπορούν να είναι «σωτήριες». Εξαντλήστε τον χρόνο που σας δίνεται.

Όταν αποχωρήσετε από την αίθουσα ολοκληρώνονται το γραπτό σας εφόσον δείτε τις απαντήσεις που θα παρουσιάσουν σχεδόν άμεσα το Dnews και τα φροντιστήρια Μεθοδικό και επειδή μπορεί να μην θυμάστε πως έχετε απαντήσει, μην απογοητευτείτε και έχετε αμφιβολίες για την επίδοσή σας
Σκεφτείτε ότι εκτός από την Νεοελληνική Γλώσσα και το θέμα έκθεσης έχετε ακόμη πορεία για την ολοκλήρωση της δοκιμασίας των Πανελλήνιων εξετάσεων

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα