Πάνε στον Βορίδη οι συμβασιούχοι καθαριότητας και στήνουν σκηνές έξω από την Πρυτανεία της Πάτρας

19.02.2023 / 18:00
1301

Αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους είναι οι υπάλληλοι καθαριότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς κινδυνεύουν με απολύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορείται ο «Νεολόγος» των Πατρών, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα τους, ώστε – τουλάχιστον στην παρούσα φάση – να εξασφαλιστεί η παράταση των συμβάσεων τους μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Στο πλαίσιο αυτό, οι υπάλληλοι καθαριότητας του Πανεπιστημίου συντονίζουν τον αγώνα τους με τους συναδέλφους τους στην καθαριότητα σε πανεπιστήμια και νοσοκομεία όλης της χώρας με στόχο στις 22 Φεβρουαρίου να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στην Αθήνα.

Μάλιστα, όπως δηλώνει στον «Νεολόγο» των Πατρών η Γιώτα Σπηλιοπούλου από το Σωματείο των υπαλλήλων καθαριότητας στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, το οποίο καλύπτει 90 εργαζόμενους σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις που ανήκουν στο ΑΕΙ Πάτρας, το επόμενο βήμα θα είναι η 24ωρη διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Πρυτανικής Αρχής.

«Θα πάμε στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούμε έξω από τα γραφείο του Μάκη Βορίδη και σε περίπτωση που τα αιτήματά μας δεν γίνουν δεκτά, τότε είμαστε αποφασισμένοι να στήσουμε σκηνές έξω από τα γραφεία του πρύτανη στην Πάτρα, μέχρι να δικαιωθούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Σπηλιοπούλου.

Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, καθώς οι συμβάσεις τους μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις λήγουν και στο μεταξύ έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου που θα αναλάβει το έργο, ο οποίος όμως έχει «βαλτώσει» μετά από εντάσεις των ενδιαφερομένων.

Οι ενενήντα εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ζητούν πέραν της παράτασης των συμβάσεών τους, να προκηρυχθεί διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για τη νομιμοποίηση τους, καθώς όπως τονίζουν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα