Παναγιώτης Ρούντος: «Κάνοντας επανάσταση για λίγες μέρες»

04.03.2021 / 11:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
received_795073511433373

Ο Παναγιώτης Ρούντος είναι Α’ Εκπρόσωπος του πληρώματος 15 και έχει υπάρξει μέλος της καρναβαλικής επιτροπής και στη συνέχεια της γνωμοδοτικής . Ήταν, επίσης, μέλος των θεατρικών ομάδων Ρεφενε, Κομιτατο, Ανήσυχοι εν πλω και Υποκριτές. Μίλησε στον «Νεολόγο», στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε ανοίξει για το Πατρινό Καρναβάλι.

Πατρινό Καρναβάλι σημαίνει

Δημιουργία,ομαδικότητα,εργατικότητα,φιλίες,έρωτες,αγάπη,συνεργασία,ικανοποίηση,γέλια,δάκρυα, χαρά ,ευτυχία, διασκέδαση, τραγούδι,χορός… Είναι μια περίοδος που ο άνθρωπος αφήνει πίσω την καθημερινότητα κάνοντας την επανάσταση του για λίγες μέρες , που έχει να κάνει με την χαλαρότητα την διασκέδαση και την υπέρβαση του εαυτού του.


Το πρώτο μου καρναβάλι
Η πρώτη μου επαφή με το καρναβάλι ήταν το 1975 με την συμμετοχή μου στο baby rally ντυμένος καουμπόι και το ποδήλατο άλογο ,καταφέρνοντας να κερδίσω το Β βραβείο στις δεξιοτεχνίες που ελάμβαναν χώρα στη πλατεία Γεωργιου. Απο το 1978 συμμετείχα στο κρυμμένο Θησαυρό και το 1981 διοργανώσαμε το πρώτο 11μελες πλήρωμα μας και κατασκευάσαμε το πρώτο μικρό άρμα μας. Τόσο εγώ όσο και οι φίλοι μου δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στις κατασκευές, ιδιαιτέρως στην κατασκευή άρματος, έτσι το πρώτο μικρό άρμα στην πορεία μεγάλωσε και έγινε θεσμός για το πλήρωμα μέχρι το 2020 που λόγο covid δεν έγινε η μεγάλη παρέλαση και το άρμα λόγο της έξωσης από τον ΑΣΟ είναι εκτεθειμένο στον εξωτερικό χώρο του καρναβαλικού εργαστηρίου στο Πετρωτό περιμένοντας αν δεν καταστραφεί να παρέλαση όταν ελευθερωθούμε από τον covid.


Το καρναβάλι που δεν θα ήθελα να ξεχάσω.

Όλα τα καρναβάλια που συμμετείχα είχαν κάτι διαφορετικό και συνέχεια υπήρχαν εκπλήξεις.

Κρυμμένες ιστορίες
Από τον κρυμμένο θησαυρό θυμάμαι πολλά ωραία π.χ σε ένα σταυλο στην οδό Μαραγκοπουλο να κυνηγάμε αλογόμυγες ,να προσπαθούμε να βρούμε το φρούτο που λαχταρά για λάδι (το αχλάδι)να ψάχνουμε στο Λυκοχορο σε εγκαταλελειμμένα τανκς των Γερμανών γερμανικά κράνη.


Το καρναβαλικό τραγούδι που με εκφράζει

«Πατρινό Καρναβάλι για πάντα» του φίλου Μαραγκού είναι ο ύμνος του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το Πατρινό Καρναβάλι του αύριο

Το πατρινό καρναβάλι είχε παρελθόν έχει παρών και θα έχει μέλλον γατί τρέχει στο αίμα των Πατρινών και πάει από γενιά σε γενιά. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε για το μέλλον είναι τι καρναβάλι θέλουμε, το καρναβάλι της δημιουργίας ή κάτι άλλο ;Η δημοτική αρχή που διαχειρίζεται το καρναβάλι πρέπει να ασχοληθεί πιο σοβαρά και να επενδύσει σε αυτό βοηθώντας έτσι την καλλιτεχνική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης .

(από εφ. Νεολόγος)

                                                 

                                                        

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα