Παναγιώτα Βλαντή: «Δεν μιλάω διχαστικά αλλά ας πάει λίγο πίσω το εγώ μας»

07.09.2021 / 10:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
vlantifoto411

Αντιδρά η Παναγιώτα Βλαντή για τις θεωρίες συνωμοσίας.

Η Παναγιώτα Βλαντή έδωσε συνέντευξη στο Enjoy και στην Μαρία Ανδρέου κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την κρίση που βιώνει ο πλανήτης με την πανδημία.

Δεν είναι μόνον οι φωτιές, είναι και η πανδημία, οι μεταλλάξεις, τα νέα κρούσματα. Νιώθεις ότι η ζωή μας έχει αλλάξει άρδην;

poster
Από το 2020 τίποτα δεν είναι το ίδιο. Αντιμετώπισα την πανδημία με μεγάλη ψυχραιμία. Μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά, εμβόλια και κρατήθηκα μακριά από τις ευπαθείς ομάδες. Και αν χρειαστεί, θα κάνω και τρίτο εμβόλιο. Πιστεύω στους επιστήμονες και μόνο σε αυτούς. Δεν είμαι επιστήμονας για να έχω τη δική μου γνώμη επάνω σε ιατρικά θέματα. Όπως θα μου φαινόταν πολύ παράξενο να μου μιλούσε κάποιος για το θέατρο, για τον ρόλο μου και δεν θα ήταν σκηνοθέτης, ηθοποιός, έτσι το θεωρώ περίεργο να εκφέρω γνώμη για τα εμβόλια σαν να είμαι ερευνητής. Στην καραντίνα διάβασα πολύ, μαγείρεψα πολύ, καθάρισα πάρα πολύ, ναι, αυτό το έκανα μετά μανίας και ήρθα πιο κοντά με τον άνθρωπό μου. Ήμουν θλιμμένη. Δεν μπορείς να ακούς ότι πεθαίνουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μόνοι τους στις εντατικές – τι φρικτός θάνατος- και να λες «α τι ωραία εγώ είμαι μέσα στο σπίτι μου και κοιμάμαι και ξεκουράζομαι». Γιατί φίλοι μου και γνωστοί μου νόσησαν από κορονοϊό, άλλοι πιο ελαφριά, άλλοι πιο βαριά.

Δεν θα μπω καν στην συζήτηση αν υπάρχει κορονοϊός ή δεν υπάρχει. Μακριά από εμένα όλα αυτά, οι θεωρίες συνωμοσίας. Από εκεί και πέρα όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί δικαίωμα του αλλά δεν θα γίνει και το κράτος παιδονόμος. Για εμένα υπάρχει η ατομική και η συλλογική ευθύνη. Αν δεν θες να εμβολιαστείς, να κάνεις συχνά τεστ, να κρατάς αποστάσεις, να φοράς την μάσκα σου, να κάνεις αυτό που πρέπει για να μην κολλήσεις τον συνάνθρωπό σου. Έχεις κρίση, φέρσου ανάλογα. Γιατί όπως είναι δικαίωμα σου να μην εμβολιαστείς, έτσι πρέπει να προστατέψεις και εμένα που έχω εμβολιαστεί. Όπως πληροφορούμαι από τους γιατρούς, μπορεί να κολλήσω τον Covid-19 κι ας έχω κάνει εμβόλιο. Δεν μιλάω διχαστικά αλλά ζητάω ό,τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι άνθρωποι που έχουν σπουδάσει ιατρική. Ας δείξουμε λίγη ταπεινότητα. Ας πάει το εγώ μας λίγο πίσω. Ε, δεν τα ξέρουμε όλα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα