Παρασκευή, 18.06.2021, 4:59 μμ

Παν. Αντωνακόπουλος: Ζητά παρέμβαση Κεραμέως και Μπούρα για το Τμήμα Μουσειολογίας

17.12.2020 / 15:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ANTONAKOPOYLOS

Μια ακόμα παρέμβαση προς κάθε αρμόδιο με την οποία ζητείται ως επιτακτική ανάγκη η καθοριστική συμβολή τους για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου (που συνεχίζει να είναι άκρως προβληματική), έγινε από τον Δήμο.

Συγκεκριμένα εστάλη νέα κατεπείγουσα επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας (κ. Κεραμέως) καθώς και το Πανεπιστήμιο Πατρών (Πρύτανη κ. Μπούρα), η οποία κοινοποιήθηκε και σε όλους τους Βουλευτές του Νομού.

Στο σχετικό κείμενο επισημαίνεται:

«Όπως γνωρίζετε η Πρόεδρος του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου κ Ζαφειροπούλου με έγγραφό της είχε αιτηθεί την ανανέωση των συμβάσεων των ακαδημαϊκών υποτρόφων προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος σπουδών του χειμερινού εξαμήνου.

Εκτός του ανωτέρω εγγράφου και παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες των φοιτητών του Τμήματος  και τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου Πύργου κ. Αντωνακόπουλου Παναγιώτη με αποστολή πλήθους εγγράφων (αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου,  συλλογικών φορέων του Πύργου όπως Εμπορικού Επιμελητηρίου, Εμπορικού Συλλόγου, Επιστημονικών Συλλόγων κλπ), τόσο στο Πρύτανη  του Πανεπιστημίου Πατρών  αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας  για την βιώσιμη λειτουργία του φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχει καμία πρόθεση ούτε το Πανεπιστήμιο Πατρών ούτε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση στο πρόβλημα.

 Η Κοσμητεία Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών στην οποία ανήκει το Τμήμα Μουσειολογίας κωφεύει στις κραυγές αγωνίας της Προέδρου, των καθηγητών, των φοιτητών και του Δημάρχου Πύργου και δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα για να ανακαλέσει την εισήγησή της για την κατάργηση του Τμήματος.

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας επιχορήγησε εκτάκτως το Πανεπιστήμιο Πατρών με ένα εκατομμύριο ευρώ αυτό όμως το ποσό προορίζεται για το έτος 2021. 

Το Υπουργείο Παιδείας με τη στάση του να μην εγκρίνει το αίτημα δύο καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης με διδακτορικές σπουδές να εργαστούν ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στο Τμήμα (ΕΔΙΠ) ουσιαστικά δείχνει τη σαφή πρόθεσή του να κλείσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου.

Η τακτική μετατόπισης ευθυνών και αποφάσεων από τον Άννα στον Καϊάφα δεν βοηθά στην λύση του προβλήματος.

Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύουν ότι το κλείσιμο του Τμήματος είναι προκαθορισμένο, προαποφασισμένο και προειλημμένη απόφαση   αφήνοντας κυριολεκτικά στη τύχη τους όλους τους φοιτητές του Τμήματος.

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλετε στην απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα