Παρασκευή, 3.12.2021, 10:14 πμ

Παμμικρασιατικός: Διήμερο εκδηλώσεων στα Προσφυγικά

25.08.2021 / 17:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Μικρασιάτικα

Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμός Πατρών και Περιχώρων, με κεντρικό σύνθημα: «Δύναμή μας η Αλληλεγγύη και η Πάλη των Λαών!», προχωρά στην διοργάνωση του διήμερου των εκδηλώσεων «Μικρασιάτικα», στις 27 & 28 Αυγούστου 2021, στη πλατεία των Προσφυγικών., τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέσα προστασίας κατά της πανδημίας.
Οι εκδηλώσεις μας είναι αφιερωμένες στα θύματα της μικρασιατικής καταστροφής και σε όλα τα θύματα των πολέμων. Οι πόλεμοί τους είναι γέννημα και θρέμμα της ιμπεριαλιστικής παραφροσύνης..! Επίσης είναι αφιερωμένες στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών, τις δυνάμεις εκείνες που προχωρούν τον κόσμο μπροστά, που είναι ικανές να καταργήσουν τις αιτίες που προκαλούν τους πολέμους, γενούν τον θάνατο, την προσφυγιά, την πείνα και πνίγουν τα παιδικά γέλια στα δάκρυα.
Είναι αφιερωμένες στον λαό και την εργατική τάξη του τόπου μας, που πρόσφατα υπέστη τις καταστροφικές επιπτώσεις της λαίλαπας των πυρκαγιών που ακόμη και τώρα (που γράφονται αυτές οι γραμμές) συνεχίζουν την καταστροφική τους επέλαση.
Οι Φλόγες της καταστροφής θέριεψαν και έγιναν πύρινοι καταρράκτες εξαιτίας της έλλειψης σχεδιασμού, πρόληψης και μέσων, στο διάβα τους κατασπάραξαν τα πάντα, τόσο τον φυσικό πλούτο, όσο και τον λαϊκό μόχθο.
Μέσα από την καταστροφή και τη κρατική απραγία αποδείχτηκε για άλλη μια φόρα πώς η αλληλεγγύη και η πάλη του λαού και των εργαζομένων είναι οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να σώσουν το παρόν και να εξασφαλίσουν το μέλλον., και όχι οι έμποροι του φυσικού πλούτου και οι εκμεταλλευτές του μόχθου.!
Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων, έχει ως εξής:

 1. Τετάρτη 25 – 08 – 2021
  «Χορεύοντας στις Γειτονίες», το χορευτικό του Παμμικρασιατικού θα περάσει μέσα από τις γειτονιές («τετράγωνα») και θα χορέψει σε κάθε ένα από αυτά..!
 2. Παρασκευή 27 – 08 – 2021
  • «Καραγκιόζης», Θέατρο Σκιών.
  • Ομιλία του Δ.Σ.
  • Παιδικό Χορευτικό
  • Θεατρική Παιδική Ομάδα
  • Μουσικό Συγκρότημα «ΡΕΠΛΙΚΑ»
 3. Σάββατο 28 – 08 2021
  • Χαιρετισμός του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη
  • Χοροί από το «Παραδοσιακό Χορευτικό» συγκρότημα του Παμμικρασιατικού (Χοροδιδάσκαλος Δημήτρης Αναγνώστου).
  • Χοροί από το «Λαϊκό Χορευτικό» συγκρότημα (Χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Χαχόπουλος).
  • Μουσικό συγκρότημα, «Απηλιώτικη Πνοή».
 4. Στο χώρο των Εκδηλώσεων θα λειτουργεί “ταβέρνα”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα