Παλεύει στην Εντατική ο συλλέκτης φιδιών που δαγκώθηκε από την ινδική κόμπρα του

19.03.2021 / 19:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
epa09041851 A Thai girl poses for a souvenir photograph with a cobra sculpture at Naka Snake Cafe in Bangkok, Thailand, 27 February 2021 (issued 28 February 2021). Siam Serpentarium, a snake museum in Bangkok home of snakes from around the world, opened its Naka Snake Cafe where visitors can eat food, bakeries and enjoy their favorite drinks while getting close, playing, and interacting with various kinds of nonvenomous serpent buddies as part of the educational exhibition.  EPA/RUNGROJ YONGRIT  ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET

Ο 30χρονος ψυχολόγος είναι λάτρης φιδιών και ιδιαίτερα της σπάνιας κόμπρας “Νάγια Καούθια” από την Ινδία και είναι αυτή που τον έστειλε στο νοσοκομείο, μετά από ένα δάγκωμα την ώρα του ταΐσματος.

Σύμφωνα με το LiveNews, ο άνδρας έχει συλλογή με ερπετά στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο MEGA, ο Θεόδωρος Κορμάς, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”:

«Είναι ένας νέος άνδρας, 30 ετών, Έλληνας, ο οποίος έχει ένα χόμπι συλλογής φιδιών και πήγε να ταΐσει μία κόμπρα την οποία είχε, χτες το απόγευμα. Τον δάγκωσε στον δείκτη του δεξί χεριού, τον πήγανε κατευθείαν στο Ιπποκράτειο, είχε μία κάποια δύσπνοια, μία δυσχέρεια στην αναπνοή, είχε αρχίσει να ζαλίζεται, οπότε δεν είχε καλή επικοινωνία.

Τον διασωληνώσανε προληπτικώς, για να εξασφαλίσουνε αεραγωγούς, να μην έχουνε προβλήματα, και στις 9:30 ήρθε σε εμάς, στη μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένος»,

Το πρώτο μέλημα των γιατρών ήταν να βρουν ακριβώς το είδος της κόμπρας και εν συνεχεία να αναζητήσουν άμεσα το αντίδοτο, το οποίο όμως δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Έτσι στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση, προκειμένου να εντοπιστεί και να του χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό.

«Δεν υπάρχει ορός, επειδή είναι μία κόμπρα ασυνήθιστη για την Ευρώπη όλη. Είναι στην Ινδία ένας τύπος κόμπρας, αν σας ενδιαφέρει, αυτό λέγεται ‘Νάγια Νάγια Καούφια’, και ορός δεν υπήρχε, οπότε ένα ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο πήγε στην Κύπρο και έφερε τον ορό. Έχει ξεκινήσει με βάση ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο η χορήγηση του ορού και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Έχει πάρει δυο, τρεις δόσεις και θα συνεχίσει να παίρνει, δηλαδή το πρωτόκολλο έλεγε μια, δυο, τρεις δόσεις κοντά – κοντά, και μετά ανά εξάωρο για κάποιο διάστημα».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων του, ο 30χρονος φιλοξενεί περισσότερα από 17 ερπετά στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Αθήνας, κάποια εκ των οποίων είναι δηλητηριώδη και αρκετά επικίνδυνα, όπως αποδείχτηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα