Παρασκευή, 15.01.2021, 12:01 πμ

Παλαιό Αρσάκειο Πάτρας: Έξι μήνες μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών

05.01.2021 / 17:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3569156

Στο 82% ανέρχεται το ποσοστό του εκτελεσμένου έργου αποκατάστασης και ενεργειακής αναβάθμισης των πρώην Αρσακείων σχολείων.

Η συμβατική προθεσμία περαίωσης των εργασιών ήταν 720 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή στις 8 Δεκεμβρίου του 2020. Η νέα προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ορίστηκε στις 6 Ιουνίου του 2021. Το αίτημα του αναδόχου για εξάμηνη παράταση διατυπώθηκε στη διεύθυνση αρχιτεκτονικού έργου και η οικονομική επιτροπή το αποδέχθηκε.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που έχει συντάξει ο δήμος, έχει κριθεί ως ενδεδειγμένη πρόταση να μεταστεγαστούν στο Αρσάκειο οι εξής λειτουργίες του δήμου: Στο ημιυπόγειο: Το αρχείο της πολεοδομίας, αίθουσα συνεδριάσεων, στη δεξιά πλευρά (με μέτωπο το κτίριο) η Διεύθυνση Προσόδων.

Στο ισόγειο του παλαιού σχολείου είναι χωροθετημένη η Διεύθυνση Έργων (τεχνικές υπηρεσίες). Στον πρώτο όροφο θα εγκατασταθεί η διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ενώ θα υπάρχει και μια μεγάλη αίθουσα εκ- δηλώσεων. Στον δεύτερο όροφο θα είναι η διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης, Διοίκησης, Προμηθειών.

Στο δώμα του κτιρίου που καταλήγουν οι σκάλες, η μελέτη του Δήμου έχει προτείνει να διαμορφωθεί κατάλληλα και να φιλοξενήσει ένα καπνιστήριο. Ο αύλειος χώρος των παλαιών Αρσακείων είναι διατηρητέος. Συνεπώς, η δυνατότητα παρεμβάσεων είναι περιορισμένη. Αν και δεν περιλαμβάνεται στη μελέτη, προτάθηκε να εμπλουτιστεί το πράσινο και να εξεταστεί η τοποθέτηση παγκακιών για τους επισκέπτες των δημοτικών υπηρεσιών.

Πηγή: thebest.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ