Παλαιό Αρσάκειο Πάτρας: Έξι μήνες μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών

05.01.2021 / 17:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3569156

Στο 82% ανέρχεται το ποσοστό του εκτελεσμένου έργου αποκατάστασης και ενεργειακής αναβάθμισης των πρώην Αρσακείων σχολείων.

Η συμβατική προθεσμία περαίωσης των εργασιών ήταν 720 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή στις 8 Δεκεμβρίου του 2020. Η νέα προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ορίστηκε στις 6 Ιουνίου του 2021. Το αίτημα του αναδόχου για εξάμηνη παράταση διατυπώθηκε στη διεύθυνση αρχιτεκτονικού έργου και η οικονομική επιτροπή το αποδέχθηκε.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που έχει συντάξει ο δήμος, έχει κριθεί ως ενδεδειγμένη πρόταση να μεταστεγαστούν στο Αρσάκειο οι εξής λειτουργίες του δήμου: Στο ημιυπόγειο: Το αρχείο της πολεοδομίας, αίθουσα συνεδριάσεων, στη δεξιά πλευρά (με μέτωπο το κτίριο) η Διεύθυνση Προσόδων.

Στο ισόγειο του παλαιού σχολείου είναι χωροθετημένη η Διεύθυνση Έργων (τεχνικές υπηρεσίες). Στον πρώτο όροφο θα εγκατασταθεί η διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ενώ θα υπάρχει και μια μεγάλη αίθουσα εκ- δηλώσεων. Στον δεύτερο όροφο θα είναι η διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης, Διοίκησης, Προμηθειών.

Στο δώμα του κτιρίου που καταλήγουν οι σκάλες, η μελέτη του Δήμου έχει προτείνει να διαμορφωθεί κατάλληλα και να φιλοξενήσει ένα καπνιστήριο. Ο αύλειος χώρος των παλαιών Αρσακείων είναι διατηρητέος. Συνεπώς, η δυνατότητα παρεμβάσεων είναι περιορισμένη. Αν και δεν περιλαμβάνεται στη μελέτη, προτάθηκε να εμπλουτιστεί το πράσινο και να εξεταστεί η τοποθέτηση παγκακιών για τους επισκέπτες των δημοτικών υπηρεσιών.

Πηγή: thebest.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα