Πακιστάν: Ένοπλοι ισλαμιστές επιτέθηκαν σε βάση της πολεμικής αεροπορίας

04.11.2023 / 11:43
s_252863_414003_type13262

Εννέα ισλαμιστές μαχητές επιτέθηκαν σε βάση εκπαίδευσης της πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή Μιανουάλι του κεντρικού Πακιστάν σήμερα το πρωί, καταστρέφοντας τρία αποσυρθέντα αεροσκάφη, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας, προσθέτοντας ότι όλοι οι επιτιθέμενοι εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τρεις μαχητές σκοτώθηκαν προτού εισέλθουν στη βάση, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, στην οποία δεν έγινε αναφορά για θύματα μεταξύ του προσωπικού ασφαλείας.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι εννέα μαχητές σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή. Νωρίτερα, είχε αναφέρει ότι στην επίθεση εμπλέκονταν έξι μαχητές.

Η ισλαμιστική οργάνωση Τεχρίκ-ε-Τζιχάντ Πακιστάν (TJP) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωση που εστάλη σε δημοσιογράφους από τον εκπρόσωπό της.

Η TJP ήρθε στο προσκήνιο μόλις φέτος και λίγα πράγματα είναι γνωστά για την οργάνωση αυτή, που έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων στη χώρα, όπως σε στρατιωτική βάση του Πακιστάν στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν τον Ιούλιο, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 στρατιώτες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα