Παιδίατρος του «Αγλαΐα Κυριακού»: Κανείς μας δεν περίμενε πως η Τζωρτζίνα θα οδηγηθεί στο θάνατο

07.07.2023 / 12:41
manos-pispirigkou-paidia

Με την κατάθεση της παιδιάτρου του «Αγλαΐα Κυριακού» που εξέτασε την Τζωρτζίνα δύο ημέρες πριν το παιδί καταλήξει από ανακοπή, στις 29 Ιανουαρίου 2022, συνεχίστηκε η δίκη της 34χρονης από την Πάτρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
Η παιδίατρος της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Κωνσταντίνα Πατούνη κατέθεσε στο δικαστήριο πως η πρωτότοκη κόρη της κατηγορουμένης είχε καλή κλινική εικόνα, στις 27 και 28 Ιανουαρίου όταν την εξέτασαν με συναδέλφους της. Ανέφερε μάλιστα πως όταν οι η ίδια και συνάδελφοι της έφυγαν από το Νοσοκομείο την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου «κανείς μας δεν περίμενε ότι αυτό το παιδί θα οδηγηθεί στο θάνατο».
Η γιατρός κατέθεσε πως η καλή εικόνα του παιδιού επέτρεψε την σίτιση της Τζωρτζίνας και αναφέρθηκε στα επεισόδια που εμφάνισε η ασθενής την παραμονή του θανάτου της, τα οποία είχα αντιμετωπιστεί επιτυχώς.
«Φτάνουμε στην Παρασκευή και εκεί μας ειδοποίησε η μάνα για το πρώτο επεισόδιο. Μας είπε ψύχραιμα “ελάτε”. Το παιδί είχε χαμηλό κορεσμό, ταχυκαρδία, το κεφάλι ήταν γυρισμένο αριστερά, οι κόρες ήταν μυδριασμένες. Χορηγήσαμε οξυγόνο. Με το ενδεχόμενο να είναι σπασμοί, χορηγήσαμε και αγωγή. Το επεισόδιο κράτησε τρία λεπτά. Βγήκαμε από το θάλαμο, συνεχίσαμε και στις 11:25 μας είπε πάλι η μαμά πως κάτι συνέβη. Ήταν ένα παρόμοιο επεισόδιο, με πιο σύντομη διάρκεια, 1,5 λεπτού. Στο τρίτο επεισόδιο δεν ήμουν παρούσα, ενημερώθηκα από συναδέλφους», είπε η κ. Πατούνη.
Εισαγγελέας: Πώς γινόταν ειδοποίηση από τη μητέρα;
Μάρτυρας: Ερχόταν ήρεμα στην πόρτα του δωματίου και έλεγε «ελάτε κάνει επεισόδιο». Εμείς ήμασταν στο διάδρομο και κάναμε επισκέψεις σε θαλάμους.
Η γιατρός απαντώντας σε ερώτηση για την αιτία της ανακοπής σε ανάλογη περίπτωση με αυτήν της Τζωρτζίνας είπε πως «παιδιά με τέτοια εικόνα μπορούν για παράδειγμα να πάθουν κάποια βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού και να καταλήξουν. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε ένα σταθερό αιμοδυναμικά παιδί με σταθερό οξυγόνο και σφύξεις. Όταν φύγαμε από νοσοκομείο την Παρασκευή κανείς μας δεν περίμενε ότι αυτό το παιδί θα οδηγηθεί στο θάνατο».
Κατά την εξέταση της μάρτυρος από την υπεράσπιση τέθηκε υπόψη της βίντεο που είχε τραβήξει η Ρούλα Πισπιρίγκου και κατέγραφε το μόνιτορ την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επεισόδιο της Τζωρτζίνας, πριν μεταφερθεί στο Παίδων στην Αθήνα. Η πλευρά της κατηγορουμένης επικαλούμενη κατάθεση άλλης γιατρού που εκτιμούσε ως σοβαρό το βιντεοσκοπημένο επεισόδιο, καταλόγισε στην κ. Πατούνη πως «επιχειρεί να μειώσει την σοβαρότητα των επεισοδίων της Τζωρτζίνας».

Η γιατρός δεν θέλησε να κάνει αξιολόγηση της κατάστασης του παιδιού: «Δεν ήμουν παρούσα στα επεισόδια. Δεν μπορώ να αξιολογήσω ιατρικά κάτι όπου δεν ήμουν παρούσα» είπε, ενώ στις επόμενες ερωτήσεις της υπεράσπισης πρόσθεσε: «Με ρωτάτε αν έκαναν λάθος οι συνάδελφοί μου στην Πάτρα; Δεν είναι ο ρόλος μου αυτός!».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα